Sobre les varius

Les varius no representen cap problema de salut

Sobre les varius

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les varius són una de les consultes més freqüents que tenim els dermatòlegs. Són venes inflamades que apareixen generalment a les extremitats inferiors a causa d’una acumulació anormal de sang, fet que provoca que les venes s’eixamplin i es dilatin.

L’acumulació de sang és deguda a un mal funcionament de les vàlvules que hi ha a les venes que impedeixen el retorn del flux sanguini cap al peu i afavoreix que arribi la sang al cor. Si la vena està dilatada, les vàlvules no poden realitzar bé la seva funció.

Cal destacar que les varius no representen cap problema de salut, tot i que moltes vegades s’eliminen perquè suposen una incomoditat estètica.

Tipus

- Varius superficials: són les conegudes com a telangièctasis o aranyes vasculars. És el tipus més freqüent.

- Varius tronculars: són les varius pròpiament dites. Presenten diferents graus de dilatació i són més o menys visibles.

Tractament

És molt important realitzar un diagnòstic per un especialista per a determinar l’origen d’aquestes dilatacions venoses. Un eco-Doppler venós ens dona la informació de l’anatomia de la variu, així com les opcions mèdiques que es poden realitzar per a la seva eliminació.

Si hi ha una comunicació entre el sistema venós profund i el superficial, llavors la solució habitual és la cirurgia o bé el làser intraluminal. Quan hi ha comunicació es pot diferenciar entre:

- Diàmetre de les venes inferior a 0,5 cm: làser vascular.

- Diàmetre de les venes superior a 0,5 cm: injeccions d’escleroteràpia.

És dolorós?

A la clínica realitzem el tractament amb làser vascular. Es pot aplicar crema anestèsica a la zona per tal de minimitzar al màxim qualsevol molèstia per al pacient.

Quantes sessions són necessàries?

En la majoria dels casos calen entre 3 i 4 sessions.

Quina durada té el tractament?

És un tractament molt efectiu, ja que una vegada eliminades les varius no tornen a aparèixer, sempre que es realitzi activitat física i es porti una vida saludable.

tracking