La SIDA i els seus efectes a la visió

El 75% dels afectats tenen problemes oculars

La SIDA i els seus efectes a la visió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cada any, el primer dia del mes de desembre es celebra el Dia Mundial contra la SIDA. Aquesta malaltia, que es produeix pel Virus de la Immunodeficiència Humana (VIH), debilita el sistema immunitari i produeix una gran vulnerabilitat a contraure diverses malalties que poden afectar qualsevol part de l’organisme, inclòs el sistema visual. De fet, el 75% de les persones que pateixen SIDA tenen problemes oculars.

En la gran majoria dels casos es produeixen alteracions en el segment posterior del globus ocular produint-se afectacions vasculars, infeccions i anomalies neurooftàlmiques. Encara que aquestes patologies siguin les més freqüents, també es poden produir alteracions a la còrnia i al segment anterior del globus ocular perjudicant directament la qualitat visual i per defecte, la qualitat de vida de la persona infectada.

Així doncs, una persona amb SIDA pot desenvolupar patologies oculars com Conjuntivitis, Uveïtis, Glaucoma, Blefaritis, Queratitis, Ull sec, Retinitis, Retinopatia, Edema macular o oclusió de la vena i de l’arteria central de la retina, entre d’altres.

El fet de patir aquest virus dona lloc que la probabilitat de patir una alteració de la visió que produeixi un empitjorament de la qualitat visual, sigui més gran. Segons un estudi s’ha determinat que també existeix un major risc de desenvolupar una opacificació del cristal·lí (similar a les cataractes).

Així doncs, en cas de patir aquesta malaltia, es recomana controlar-se periòdicament la visió. En el cas que la persona amb SIDA per VIH pateixi una disminució de la visió de sobte, caldrà acudir a l’oftalmòleg amb urgència doncs pot provocar una pèrdua de la visió.

tracking