La lent intracornial

La presbícia (popularment coneguda com a vista cansada) afecta la majoria de la població a partir dels 45 anys, hagin necessitat o no prèviament ulleres.

La lent intracornial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La presbícia (popularment coneguda com a vista cansada) afecta la majoria de la població a partir dels 45 anys, hagin necessitat o no prèviament ulleres. Aquesta patologia ocular és defineix com la pèrdua de la capacitat de veure nítid en visió propera, produint-se una visió borrosa.

Fa anys que existeixen diferents mètodes per corregir aquest defecte visual. Es tracta d’ulleres i de lents de contacte, però també d’altres procediments quirúrgics, ja siguin amb làser o amb lent intraocular. Totes aquestes opcions de correcció de la presbícia són bones, però ara n’existeix una de nova: la lent intracornial.

Es tracta d’una lent invisible a l’ull nu, ja que és de tan sols 3 mm, és a dir, la quarta part del gruix d’un cabell humà que es col·loca en la còrnia. Implantar aquest tipus de lent és ràpid i senzill, sense necessitat d’ingressar el pacient. Primer de tot es crea una butxaca a la còrnia amb un làser de femtosegon, i després s’hi introdueix la lent, mantenint-la al centre de l’eix visual.

Aquest procés no dura més de 10 minuts i el resultat és una millora de la visió de prop fins al punt d’aconseguir una dependència reduïda o una independència total de les ulleres de lectura.

En el cas que la graduació de la presbícia canviï, es pot retirar la lent amb facilitat i seguretat. A més, a diferència de la cirurgia intraocular, amb aquest tipus de lent, el pacient manté intacte el seu cristal·lí.

Així doncs amb aquest nou mètode de correcció de la presbícia, el pacient per tal de poder llegir el diari, el menú d’un restaurant o l’etiqueta d’un producte, no necessitarà o utilitzarà ben poc les ulleres de lectura.

tracking