Taques de l'edat o lentígens

A conseqüència d’exposicions perllongades a la llum solar acostumen a aparèixer taques mar­rons en la cara, l’escot, les espatlles i/o el dors de les mans.

Taques de l'edat o lentígens

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Què son?

A conseqüència d’exposicions perllongades a la llum solar acostumen a aparèixer taques mar­rons en la cara, l’escot, les espatlles i/o el dors de les mans. Aquestes taques, denominades lentígens o taques de l’edat, acostumen a anar acompanyades per un aprimament de la pell i per petits capil·lars vermells, reflectint una pell fotoenvellida.

Tractament

Primer de tot, cal destacar que tractar o no els lentígens solars és opcional, ja que no impliquen cap problema de salut, sinó estètic. En cas de voler eliminar-los, existeixen diversos tractaments possibles, com ara els pílings, la crioteràpia o el làser.

Per la seva eficàcia es recomana eliminar els lentígens per laserteràpia, especialment el làser Q switched de Nd: YAG i els sistemes de llum polsada. Normalment es combinen amb el làser fraccionat CO2, que ajuda a la generació de col·lagen i millora l’aspecte de la pell. El metge pot decidir si utilitzar ambdós làsers o només un, en funció de la zona a tractar i/o del tipus de pell.

Les taques solars responen molt bé al tractament amb làser, és per aquest motiu que en 2-3 sessions s’aconsegueixen uns resultats excel·lents. Cal dir, a més, que les molèsties per al pacient són mínimes i l’eliminació de les taques es produeix de forma discreta i indolora, així que no és necessari alterar el ritme de vida ni aplicar anestèsia.

DESPRÉS DEL TRACTAMENT

Es recomana la utilització de fotoprotectors, és a dir, de cremes que protegeixin la pell del dany que causen els rajos solars, després de realitzar el tractament per eliminar les taques solars o lentígens. Així mateix, convé evitar l’exposició solar per tal de minimitzar l’aparició de les noves taques.

tracking