La psoriasi del cuir pilós

Aquest desordre crònic afecta de manera important la qualitat de vida de qui la pateix

La psoriasi del cuir pilós

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La psoriasi del cuir pilós és un tipus de psoriasi que es manifesta amb descamació i inflamació. És un desordre crònic que acostuma a cursar en brots i en períodes d’estabilitat. En ocasions, és la primera forma de psoriasi que desenvolupa l’individu.

Simptomatologia

És una afecció crònica de la pell que malgrat no ser una patologia greu, sí que té una implicació molt important en la qualitat de vida de la persona. Es caracteritza per l’aparició de brots de descamació seca i adherida al cuir pilós sobre plaques de la pell envermeLlida. Pot presentar picor i coïssor.

Causes

Igual que en altres tipologies de psoriasi, es desconeix l’origen concret de l’afecció, en-cara que hi ha estudis que apunten que el seu desenvolupament és degut a una resposta immunològica anormal provocada per una activació indeguda dels limfòcits. També se sap que és una malaltia relacionada amb factors genètics, hereditaris, infecciosos, bioquímics o psicològics.

Tractament

De manera freqüent, s’aconsella l’ús de preparats que contenen corticoides o derivats de la vitamina D per controlar la psoriasi al cuir pilós. En el cas de presentar altres tipologies de forma crònica resulta especialment útil tractar-la amb fototeràpia, que consisteix en l’aplicació de radiació ultraviolada de tipus A i/o B.

CAL SABER: Un tipus freqüent

La psoriasi del cuir pilós és una de les tipologies més freqüents de la malaltia i es presenta en més de la meitat de les persones que pateixen algun altre tipus de psoriasi, encara que també es pot presentar de forma aïllada.

tracking