Efectes de l'anorèxia nerviosa a la visió

La malaltia pot alterar la màcula i produir ceguesa

Efectes de l'anorèxia nerviosa a la visió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L‘anorèxia nerviosa és un trastorn alimentari que fa que la persona rebutgi menjar per una por obsessiva a engreixar-se i s’indueix ella mateixa una pèrdua de pes. Això es deu que aquesta persona té una distorsió de la pròpia imatge del seu cos. A més, aquesta situació pot ocasionar-li una gran debilitat doncs no ingereix prou nutrients essencials i pot arribar a afectar la seva visió.

Un estudi fet a Grècia fa set anys va demostrar que l’anorèxia nerviosa provocava greus danys en la vista, ja que afectava el gruix de la màcula, podent derivar en un principi de ceguera. També es va comprovar que les persones amb aquesta malaltia tenien una màcula significativament més prima que la d’una persona sana. La màcula és la zona central de la retina i és responsable de la visió en detall. Quan s’altera, la visió central es veu afectada i les imatges es tornen borroses i deformes. També es va poder veure que els nervis de la retina es tornaven més fins i el nivell de dopamina (hormona responsable de les transmissions elèctriques) era més baix i per tant el cervell reduïa la seva capacitat per processar imatges.

Altres conseqüències aparegudes arran d’aquest estudi són:

- L’aparició d’úlceres a la còrnia que poden provocar cicatrius que podrien derivar en una pèrdua de la visió.

- L’aparició de cataractes que podrien necessitar d’una intervenció quirúrgica.

-Disminució del gruix foveal, zona de la retina responsable de la màxima agudesa visual.

Si es pateix o s’ha patit aquesta malaltia, es recomana incloure una visita a l’oftalmòleg per realitzar un examen exhaustiu de la visió i descartar patologies oculars derivades.

tracking