TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Com afecta la meningitis la visió?

Es pot notar certa incomoditat amb llums brillants

Com afecta la meningitis la visió?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La meningitis és la inflamació del teixit que cobreix el cervell i la medul·la espinal - les meninges-. Existeixen dos categories de meningitis: la viral i la bacteriana, essent aquesta última la més comuna i pot ser mortal si no es tracta immediatament.

En el cas de la meningitis bacteriana, els símptomes són varis: febre, mal de cap intens, rigidesa al coll, a la columna vertebral i en els muscles de l’esquena, nàusees i vòmits, confusió i somnolència.

Així doncs, si es produeix un cas de meningitis, a nivell visual es pot notar una certa incomoditat quan es mira llums brillants.

Quan aquest tipus de meningitis afecta a un bebè o a un infant i és difícil que ens descrigui els símptomes (sobretot en el cas del bebè), és important observar la seva actitud. És habitual que no tingui ganes d’activitat, podria estar irritable o menjar poc. Deixant de banda l’edat de la persona afectada, s’ha de tenir precaució doncs una persona amb meningitis podria desmaiar-se. Un clar indici d’estar patint de meningitis és quan la persona se sent més còmoda en posició fetal doncs serà així com es reduirà la tensió muscular de l’esquena.

Una persona que ha patit de meningitis bacteriana però la supera, moltes vegades pateix alguna discapacitat severa provocada per la pròpia malaltia: danys cerebrals i sordesa son les més freqüents. També pot afectar la visió, causant ceguesa de forma permanent en el pitjor dels casos. Per evitar la meningitis una recomanació habitual és rentar-se bé i sovint les mans.

La viral no és tan perillosa

La meningitis viral no és tan perillosa. Encara que els símptomes s’assemblen no existeix un tractament específic i l’afectat es cura per si mateix. El seu metge li recomanarà repòs absolut, ingesta de molt líquid i medicaments per a la febre i el mal de cap.

tracking