Volar amb medicaments

Alguns medicaments ens els poden retirar als controls de seguretat dels aeroports

Volar amb medicaments

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Si prens medicació i vols agafar un avió, cal que vagis amb cura dels medicaments que portes a la maleta, ja que te’ls poden retirar als controls de seguretat. Això pot ser un problema greu en pacients molt dependents, com per exemple els diabètics.

Per evitar problemes, porta els medicaments a l’equipatge de mà, en el seu envàs original i evitant ficar-los en pastillers. Així també evitaràs que s’extraviïn i no es faran malbé amb els canvis de temperatura que pot haver-hi a la bodega de l’avió. Gairebé totes les normatives de vol de les companyies aèries permeten portar a l’equipatge de mà medicaments sòlids que el passatger necessiti durant el vol, i recomanen portar la recepta mèdica a sobre.

MEDICAMENTS LÍQUIDS

Els medicaments líquids es troben exempts de les restriccions que afecten el transport de líquids a l’equipatge de mà, sempre que el seu ús sigui necessari durant el viatge (vol d’anada, estada i vol de tornada). Cal presentar la medicació al control de seguretat (en poden demanar una prova d'autenticitat), i portar la recepta mèdica.

UTENSILIS MÈDICS

En cas que necessitis portar utensilis mèdics, com ara xeringues per a diabètics o aparells mesuradors, has d’informar prèviament la companyia aèria. Si el material mèdic es pogués catalogar com a article prohibit a l’equipatge de mà (per exemple, agulles) et permetran el seu accés si s’acredités la necessitat del seu ús al control de seguretat.

CANVIS HORARIS

Si viatges a Canàries o a països amb diferència horària, cal que vagis amb compte, ja que això pot trastocar els horaris de les teves dosis. Es recomana tenir un rellotge amb diferents fusos horaris o crear alarmes al mòbil que ens avisin quan hem de prendre la medicació.

QUANTITAT DE DOSIS

És aconsellable que portis la medicació suficient per a alguns dies més del previst, ja que poden sorgir retards als vols o imprevistos. I finalment, recorda de gaudir les vacances, que és la millor medicina.

Cal saber

-Països com l’Índia, Cuba, Turquia o Aràbia Saudita, tenen un llistat de medicaments prohibits. Curiosament, els Estats Units és el país més restrictiu.

-Si vas a un país on no es parla el teu idioma, és bo portar la prescripció mèdica en anglès. També és molt útil en cas de necessitar assistència sanitària.

-Dins de la Unió Europea, els passatgers dels avions poden portar medicaments a l’equipatge per a una durada total de tres mesos.

tracking