Làser durant l'embaràs

No és recomanable operar-se de la vista embarassada

Làser durant l'embaràs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Normalment quan les dones estan embarassades o en el període de lactància no es recomana que s’operin de la vista amb làser. Durant aquests mesos les dones pateixen canvis interns que fan que, visualment, les dades obtingudes en les proves preoperatòries no siguin fiables per tal de dur a terme una intervenció amb èxit. Els canvis són els següents:

- A la còrnia

Cada trimestre que dura l’embaràs la curvatura de la còrnia sol augmentar. Continua creixent durant la lactància i no és fins al final d’aquest període que torna al seu estat original.

- En la pressió intraocular

Durant l’embaràs hi ha moltes probabilitats que la pressió intraocular sigui més baixa de l’habitual, ja que les hormones redueixen la pressió venosa epiescleral però alhora augmenten el flux aquós.

- En la refracció

La dona embarassada pot notar canvis en la graduació. La miopia pot créixer des de l’inici de l’embaràs fins passats tres mesos després d’haver donat a llum. A partir de llavors la refracció torna a ser l’original.

- En la sensibilitat corneal

La sensibilitat corneal tendeix a disminuir durant l’embaràs.

- En la producció de llàgrima

Durant l’embaràs la producció de llàgrima baixa per l’augment d’estrògens i progesterona. Per això, les embarassades pateixen d’ull sec.

Per tot, si una dona es vol operar de la vista, el més recomanable és que ho faci com a mínim sis mesos després d’haver acabat el període de lactància.

Intolerància a les lentilles

És habitual que les dones desenvolupin intolerància a les lents de contacte durant l’embaràs, sobretot durant el segon trimestre. De fet, afecta un 25% de les que n’acostumen a portar. Aquesta intolerància té lloc a causa dels canvis en la còrnia i en l’alteració en la producció de llàgrimes.

tracking