La llet infantil i l'oli de palma

L'oli de palma de les fórmules per a lactants avui dia és la millor alternativa a l’hora d’imitar l’aliment que proporciona la mare

La llet infantil i l'oli de palma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les darreres setmanes s’ha desfermat la polèmica per la presència d’oli de palma en molts productes alimentaris. Fins i tot, diverses cadenes de supermercats han estudiat la idea de retirar productes de la seva marca blanca que continguin aquest oli. Però, que en sabem d’aquest oli?

L’oli de palma s’obté del fruit de la palmera Elaeis guineensis i és dels més emprats al món pel seu baix cost. És una font de vitamina A i E i conté entre un 40-48% d’àcids grassos saturats (palmític) i un 37-46% d’àcids grassos monoinsaturats (oleic). Diversos estudis fets pel Center for Science in the Public Interest (CSPI) afirmen que el consum excessiu d’àcid palmític augmenta els nivells de colesterol i pot contribuir al desenvolupament de problemes cardiovasculars.

L’alarma a l’opinió pública, però, va saltar quan moltes mares i pares es van assabentar que la llet infantil dels nadons contenia oli de palma. Fins i tot es va organitzar una petició a change.org que instava les grans productores de menjar infantil a retirar l’oli de les fórmules per a lactants. Resulta, no obstant això, que sí que és necessari, ja que la llet materna conté un 20% d’àcid palmític, més o menys el mateix que les fórmules per a lactants. A diferència del que conté la llet materna, l’àcid palmític que integren en la llet en pols pot provocar una mica més de restrenyiment en el nadó, però avui dia és la millor alternativa a l’hora d’imitar l’aliment que proporciona la mare. No conté res cancerigen ni nociu per a l’organisme del nadó.

OLI DE PALMA vs. ÀCID PALMÍTIC

Sovint es confon l’oli de palma i l’àcid palmític. Mentre que aquest últim és ric només en greixos saturats, l’oli de palma també conté àcid oleic (monoinsaturats o omega 9). En tot cas, cap dels dos perjudica la salut dels nadons.

tracking