L'ús de lents de contacte: 5 errors

Recomanacions per fer un bon ús de les lentilles

L'ús de lents de contacte: 5 errors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La setmana passada us donàvem quatre consells per evitar errors a l’hora d’utilitzar lents de contacte. Aquesta setmana us ampliem les recomanacions.

Error 1: quan provoquen ull sec

Les lentilles redueixen l’entrada d’oxigen i per tant poden provocar sensació d’ull sec. Es recomana utilitzar gotes humectants així com provocar el parpelleig més sovint amb l’objectiu de mantenir els ulls correctament lubricats.

Error 2: maquillatge

Hi ha productes que poden irritar els ulls i si comparteixes el maquillatge pots compartir patologies oculars. Si tens els ulls vermells o les parpelles inflades no et maquillis. Si utilitzes lents de contacte toves, millor ficar-te-les abans de maquillar-te. Si són rígides permeables al gas, millor ficar-se-les després. Quan arribi l’hora de desmaquillar-se, en ambdós casos, millor treure-se-les abans.

Error 3: a la perruqueria

Productes químics com la laca poden afectar les lentilles provocant molèsties a la visió. Si has d’estar una llarga estona sota l’assecador de cabell és recomanable parpellejar amb més freqüència per tal que no se t’assequin massa els ulls a causa de l’aire calent.

Error 4: fent esport

És important evitar que la suor entri als ulls perquè hi haurà irritació i les lents s’embrutaran més. En cas d’anar a la piscina, el clor pot irritar els ulls i els altres agents químics emprats poden provocar patologies oculars com la conjuntivitis. Per tant, es recomana l’ús d’ulleres i lents de contacte diàries que es llancen en acabar la pràctica esportiva.

Error 5: fumar

Els fumadors que utilitzen lentilles corren vuit vegades més el risc de desenvolupar úlceres de còrnia respecte als que no n’utilitzen.

COMPTE AMB EL POL·LEN

Els usuaris de lents de contacte de ben segur que quan surten al car­rer es troben amb problemes. La pols, la contaminació, el pol·len durant els mesos de primavera i fins i tot la caspa del cabell dels animals domèstics poden entrar als ulls i enganxar-se a les lentilles provocant irritació.

tracking