Descobrint l'aigua micel·lar

Aquesta solució aquosa realitza una neteja completa i alhora tonifica

Descobrint l'aigua micel·lar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aigua micel·lar no es beu, sinó que és una aigua d’ús extern que neteja, tonifica i hidrata la pell. Tècnicament, és una solució aquosa que conté en el seu interior unes estructures químiques anomenades micel·les, que tenen dos pols. El pol o capa externa es dissol amb l’aigua (hidrofílica) i l’altre, interior, repel·leix l’aigua (hidrofòbica). Aquest doble caràcter és la clau per poder retirar tot tipus de substàncies de la pell.

L’acció hidrofílica arrossega les substàncies solubles en l’aigua. En canvi, l’acció hidrofòbica de les micel·les arrossega les substàncies no solubles en aigua, com el greix (sèu) o el maquillatge.

L’aigua micel·lar té un gran avantatge enfront dels desmaquillants corrents: realitza una neteja completa i tonifica la pell en un sol pas. Així, t’estalvies usar el sabó i el tònic. Fins i tot, la forma d’aplicació dels dos productes és molt diferent. Amb els desmaquillants corrents s‘ha de mullar el disc i arrossegar-lo per la cara fins que surt tot el maquillatge. En canvi, l’aigua micel·lar s’ha d’aplicar en poca quantitat al disc i posar-lo a la cara donant petits tocs, amb els quals s’insereix més part hidrofòbica a la pell i es retira més brutícia i impureses. El resultat és una pell gens tirant i sense residus greixosos, el que facilita l’aplicació i penetració d’altres tractaments.

Convé destacar que moltes aigües micel·lars completen la seva formulació amb actius calmants i/o hidratants com d’hamamelis o l’aigua de roses. Això fa que tingui una acció 4 en 1: neteja, tonifica, hidrata i/o calma. També hi ha aigües micel·lars que controlen el pH cutani per protegir les pells sensibles i reactives. Totes les aigües micel·lars són ideals per a pells greixoses o mixtes, i una bona opció per a aquella gent que no vol perdre el temps desmaquillant-se o aplicant-se el sabó i el tònic.

Rentar-se la cara cada dia

És molt important rentar-se la cara. Per anar bé, caldria fer-ho al matí (per retirar la suor i impureses acumulades al llarg de tota la nit) i a la nit (per treure el maquillatge, la protecció solar, el fum del tabac o la pol·lució acumulada del dia).

tracking