La visió i el tabac

Fumar pot causar una pèrdua de la visió

La visió i el tabac

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fumes? Si és així, ho hauries de deixar ara mateix, ja que aquest hàbit és dolent tant pel cos com per als ulls. El fum del tabac pot provocar problemes en la visió com ara sequedat ocular, conjuntivitis o patologies més greus com una DMAE (degeneració macular associada a l’edat). Aquesta patologia, que no produeix símptomes, destrueix la visió central, justament la que necessitem per llegir, conduir i veure la cara de qui tenim al davant o ens creuem pel carrer.

Així doncs, fumar pot produir canvis als ulls que poden causar una pèrdua de la visió. De fet, una persona que fuma té el doble de possibilitats de patir DMAE que una que no ho fa. Les causes? La nicotina i les substàncies nocives incloses en les cigarretes que s’absorbeixen i arriben, a través de la sang, a totes les parts del cos. En el cas dels ulls, la sang arriba a través de l’arteria central de la retina però en menor quantitat, afectant directament a tots els processos metabòlics necessaris per a un correcte funcionament de les diferents capes que componen la retina.

Els indicis que una persona podria estar desenvolupant una DMAE són els següents:

- Visió borrosa o una taca central en el camp visual.

- Necessitat de més llum a l’hora de llegir o realitzar algunes tasques determinades.

- Percepció de les línies rectes com ondulades.

-Dificultat a l’hora de reconèixer les cares de les persones.

Consells a fumadors o afectats de DMAE

La primera recomanació que cal donar a una persona fumadora i/o que pugui patir DMAE és que deixi de fumar. Després, es tracta d’agafar hàbits saludables com ara fer esport, mantenir uns nivells normals de pressió arterial i de colesterol, menjar peix i verdures i protegir la vista del sol mitjançant barret i ulleres.

tracking