Armes contra el 'codi de barres'

Les arrugues i solcs s'associen amb un baix volum al cos dels llavis

Armes contra el 'codi de barres'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aparició del codi de barres sobre el llavi és una consulta estètica molt freqüent en dones de més de quaranta anys. Té lloc per l’aparició d’arrugues i clivelles perpendiculars a la línia del llavi, i apareixen en persones que són expressives quan parlen o bé que han tingut o tenen l’hàbit de fumar. L’acte de xuclar tanca la musculatura del voltant de la boca i crea aquestes arrugues, que finalment s’hi queden fins i tot en repòs.

L’aparició de les arrugues i els solcs és conseqüència d’una manca de volum a la part intermèdia de la pell, la dermis. Principalment aquesta està formada de col·lagen (fibres que actuen com una bastida i que donen suport al teixit) i d’àcid hialurònic (una substància natural en els humans que absorbeix aigua i dona volum i textura a la pell). El codi de barres, freqüentment, s’associa també amb un baix volum al cos dels llavis, tot i que no és constant.

Per al tractament del codi de barres existeixen dues possibilitats. En tots els casos és necessari farcir el defecte de volum que existeix en les arrugues i en les clivelles tot reposant l’àcid hialurònic perdut. En una sola sessió es va dipositant molt suaument aquest material i en els següents 7-14 dies es va hidratant progressivament atenuant els defectes. La majoria de vegades només amb àcid hialurònic és suficient per millorar notablement el codi de barres. Ocasionalment, si les clivelles són molt profundes, es recomana realitzar posteriorment tres o quatre sessions de làser fraccionat no ablatiu, per difuminar en major grau les arrugues restants i permetre una major duració dels resultats.

Habitualment, el resultat de l’àcid hialurònic es manté de 8 a 15 mesos, en funció de la intensitat de les arrugues i de la gesticulació natural de la persona. El procediment no modifica de cap manera l’expressió del pacient, senzillament atenua el nombre i intensitat de les arrugues. Tampoc no implica cap canvi als llavis. En el tractament del codi de barres és possible (o no) retocar els llavis. No hem de confondre els dos procediments.

El volum dels llavis

Reduir el codi de barres i omplir els llavis són procediments totalment diferents. Si la pacient desitja tractar només el codi de bar­res, l’àcid hialurònic es diposita exclusivament en aquesta zona. Si també es vol augmentar el volum dels llavis cal més àcid hialurònic. Se situa en el perfil labial. Aquesta segona part és opcional i es pot realitzar en la mateixa sessió

tracking