Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Salut - 7 DIES

Eliminar les taques de la pell

Com que són lesions benignes de la pell, generalment no requereixen tractament específic. Però, molt sovint s’eliminen per minimitzar els signes de l’edat.
S'aplica un o altre tractament segons el número, localització i mida de les lesions

Eliminar les taques de la pell

S'aplica un o altre tractament segons el número, localització i mida de les lesions

Actualitzada 01/03/2017 a les 20:46
    Dr. López Gil
La setmana passada us explicàvem què són els lentígens, també coneguts com a taques de l’edat, i avui parlarem de com tractar-los. Com que són lesions benignes de la pell, generalment no requereixen tractament específic. Però, molt sovint per qüestions estètiques s’eliminen per minimitzar els signes de l’edat. S’aplica un o altre tractament segons el número, localització i mida de les lesions:

–Cremes cosmètiques despigmentants: desafortunadament no aconsegueixen eliminar la taca, ja que el pigment dels lentígens és profund i per tant requereix d’altres tècniques.

–Laserteràpia: l’opció terapèutica amb millor relació risc/benefici. La llum impacta sobre el pigment i el fragmenta i les defenses de l’organisme l’eliminen. Normalment, cal fer entre dues i quatre sessions de làser Q Switched de Nd: YAG i sistemes de llum polsada per a l’eliminació total. Amb aquest procediment apareix una crosta superficial durant uns quatre dies. En cas de lentígens únics, grans o amb cert gruix és més apropiat el làser de CO2, ja que fa un píling superficial però arriba a una profunditat necessària per eliminar la taca.

–Píling químic d’àcid tricloroacètic

–Crioteràpia amb nitrogen líquid


Amb tot, és indispensable per evitar-ne l’aparició la protecció solar FPS50 i evitar les hores de major radiació solar. Podem reduir el risc d’aparició amb una crema rica en retinol (vitamina A) i vitamina C, amb prescripció del dermatòleg.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts