TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Fred i mala circulació: penellons

Són molestos i dolorosos però es poden prevenir

Fred i mala circulació: penellons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb el fred, hi ha molta gent que pateix d’esquerdes a les mans, i les persones que tenen una mala circulació solen patir de penellons (en castellà, sabañones).

El penelló és una inflamació sota la pell produïda per l’efecte repetit o prolongat del fred o la humitat. Les venes s’estreten amb el fred, però quan els arriba una gran font de calor, bruscament es dilaten i creen petits vessaments dins la pell. Es mostren en forma de petits bonys vermells i, en el pitjor dels casos, fins i tot poden sortir butllofes. Habitualment poden aparèixer als peus, mans, dits, nas i orelles. Poden provocar picor i fan molt de mal, sobretot quan s’inflama una articulació. Hi ha casos que poden dificultar que es pugui tancar els dits.

A mesura que va evolucionant, el penelló produeix més picor i és molt molest, sobretot quan s’escalfa la zona afectada. Qui ho pateix més? Sobretot persones sedentàries, amb una mala alimentació, amb mala circulació (aquelles persones que tenen els peus i mans fredes sempre) o també si hi ha un mal funcionament de les cèl·lules de la pell que participen en la seva defensa.

El més important és la prevenció. Abrigar-se bé les mans i els peus a l’hivern és el més important. Evita els canvis bruscs de temperatures, no posis les mans o els peus al radiador directament quan arribis de casa. Va molt bé una crema de mans en forma de pastilla que es diu Neusc P Rosa, que és un remei molt antic però molt útil, inclús per a les esquerdes que es fan als dits de les mans i dels peus pel fred. També va molt bé els banys amb aigua temperada per reactivar la circulació. Hi ha molta gent que s’aplica crema de mans amb un guant perquè sigui més hidratant, encara que no és gaire més efectiu que sense guant. Es pot aplicar rosa mosqueta, que té un efecte regenerant de la pell.

En els casos més difícils de tractar, un metge pot receptar la nifedipina. Sense cap tractament s’acostuma a trigar unes tres setmanes a fer-los desaparèixer.

Urea, all i activitat física

Els productes que tenen un alt contingut d’urea (principal contingut de l’orina) poden ajudar a hidratar i millorar els penellons. És recomanable fer activitat física amb mans i peus per tal de millorar la circulació. Per cert, l’all és un bon aliment que millora la circulació.

tracking