TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Benestar integral

Estimular els sentits

Enriquir els estímuls sensorials beneficia el desenvolupament del pensament i la intel·ligència

Estimular els sentits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des del naixement, per mitjà dels sentits i l’exploració de l’entorn es produeix el procés d’assimilació d’accions permetent construir aprenentatges i comprendre el món que ens envolta. Quan ens referim a l’entrada d’informació de l’entorn al sistema nerviós gràcies als sentits per crear sensacions i percepcions parlem d’estimulació sensorial: és la primera etapa del desenvolupament de les funcions cognitives (l’atenció, la memòria, la percepció, el llenguatge, el raonament...). Enriquir els estímuls sensorials beneficia el desenvolupament del pensament i la intel·ligència. Per tant, treballar-ho és una estratègia molt positiva per a la millora de persones que presenten qualsevol grau de disfunció.

Podem parlar d’estimulació multisensorial quan es busca millorar les condicions de vida de la persona amb discapacitat, cercant la millor assimilació d’informació, promovent la interacció i la comunicació, afavorint la situació social, i millorant les condicions psíquiques i físiques. En conclusió, podríem dir que l’estimulació sensorial persegueix un doble objectiu: fomentar al màxim el desenvolupament de les capacitats sensorials i potenciar el desenvolupament cognitiu.

En la justa mesura

Cal que els estímuls es presentin adequadament en qualitat i quantitat: una hiperestimulació o una estimulació a deshora poden ser tan nocives com no tenir-ne.

tracking