Moda

Adeu a la desfilada dels àngels

Victoria’s Secret deixa de fer la popular desfilada

Adeu a la desfilada dels àngels

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si hi havia una desfilada de moda que reunia milions de persones de tot el món davant la televisió era, sens dubte, el de la marca de llenceria Victoria’s Secret. Les millors models i els cantants més famosos del moment feien un espectacular xou per mostrar les col·leccions de roba interior que la firma presentava per a la pròxima temporada. Un fet que, segons ha informat Shanina Shaik, maniquí australiana que forma part dels àngels des de l’any 2011, no es tornarà a produir. “Desgraciadament no se celebrarà. Em sento estranya perquè tots els anys per aquestes dates ja estava entrenant com un àngel”, ha explicat Shaik en una entrevista a un mitjà de comunicació britànic.

El càsting per seleccionar les models per a la desfilada es feia a l’estiu, per tal que dediquessin els mesos previs a l’espectacle –que se celebrava a final de novembre tot i que és retransmetia per televisió a principi de desembre– als durs entrenaments esportius i a l’estricte règim alimentari. Però mentre la societat reivindicava les talles grans i les models transsexuals, Victoria’s Secret seguia apostant per les maniquins extremament primes, fet que li està passant factura des de fa temps. A més, el moviment #MeToo ha fet que les crítiques cap a la marca augmentin i això també ha repercutit en les finances de la firma, que el 2018 va perdre el 50% del seu valor. Tanmateix, l’audiència de la desfilada ha passat de ser de més de deu milions de seguidors a només tres. La retirada dels àngels més veterans també ha estat una de les raons per la pèrdua d’interès dels consumidors vers Victoria’s Secret.

En els darrers anys, les models brasileres Alessandra Ambrosio i Adriana Lima han penjat les ales, com també van fer en el seu moment Gisele Bündchen, Miranda Kerr, Heidi Klum, Karolina Kurkova o Tyra Banks. Tot i que ara compta amb noms que ressonen internacionalment com les germanes Gigi i Bella Hadid, Kendall Jenner o Candice Swanepoel, la marca no aconsegueix remuntar.

La polèmica i la davallada de Victoria’s Secret va començar l’any passat quan el director de màrqueting, Ed Razek, va expressar el rebuig cap a les models de talles grans. Posteriorment va dimitir Jan Singer, CEO de la firma, van tancar més de 50 botigues i va registrar les pitjors xifres d’audiència en el xou més popular. Tot i que la marca ha intentat solucionar-ho amb fixatges com el de Lorena Duran, a la qual denominaven model curvy, o el de Winnie Harlow, que té vitiligen, no els ha donat resultat. Per això Victoria’s Secret ha decidit prendre una decisió radical i deixar de fer la desfilada, un somni que per a moltes joves models s’acaba de trencar.

tracking