x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Moda - 7 DIES

Un jersei titllat de racista

Gucci retira la peça per les critiques a les xarxes socials
La peça de roba retirada

Un jersei titllat de racista

La peça de roba retirada

Actualitzada 08/02/2019 a les 19:37
ucci s’ha vist obligat a retirar de la venda física i en línia una peça de roba per ser considerada racista, en ple mes de la història afroamericana. Es tracta d’un jersei de color negre que porta incorporat una espècie de buff, més conegut com balaclava. Aquest disseny, llançat com a part de la col·lecció tardor-hivern 2018 a un preu de 890 dòlars, ha estat criticat per nombrosos usuaris de Twitter, que el consideren poc respectuós.
El motiu de les crítiques prové del disseny de la peça de roba: a la banda del coll alt extensible fins a l’altura de la boca hi ha una obertura decorada amb uns llavis vermells. En ser un jersei de color negre i comptar amb aquest detalla a la boca, pot semblar que imita el cos d’una persona negra. Són molts els usuaris que han criticat la marca, acusant-la d’obtenir beneficis en detriment del col·lectiu racialitzat amb aquest disseny.

La paraula que amb més força ha sonat entre les crítiques ha estat blackface, un terme utilitzat per als casos en què una persona blanca es pinta la cara de negre o es caracteritza com a tal. Poc després de fer-se eco de les crítiques, Gucci ha retirat la peça del mercat.
Però aquest no ha estat un dels exemples de blackface que més ressò han tingut l’últim mes. Aquest ha estat el cas del patges reials de la cavalcada dels Reis Mags que se celebra a la ciutat alacantina d’Alcoi, que desfilaven pels carrers de la ciutat amb roba negra, la cara de color negre i els llavis pintats de vermell.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts