Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Moda - 7 DIES

Fabricant roba amb valors

Vefair trenca el mite que els vegans han de vestir com ‘hippies’
Vefair trenca el mite que els vegans han de vestir com 'hippies'

Fabricant roba amb valors

Vefair trenca el mite que els vegans han de vestir com 'hippies'

Actualitzada 25/04/2017 a les 17:16
El veganisme ja no és només una moda a la cuina. Aquesta pràctica, que busca el respecte cap a tots els animals i, per tant, rebutja les pràctiques i el consum de productes obtinguts a través del seu ús o mort, ha fet el salt també al món de la moda amb el naixement de marques de roba veganes.

És el cas de l’empresa emprenedora valenciana Vefair, que es decanta per una roba “amb valors” produïda de manera ètica i que ha arribat per desmuntar el mite que “els vegans han de vestir com hippies”. Així ho explica una de les fundadores de l’empresa, Sagrario Domínguez, que ha muntat una botiga de roba per internet “amb consciència” per la dificultat que li suposava trobar roba amb garanties de producció ètica “d’estil casual o fins i tot d’oficina”.

La tendència es va estenent i actualment ja sigui en botigues físiques o per internet, es pot trobar una gran varietat de productes: des de sabates, bosses, motxilles, samarretes, corbates, i fins i tot vestits de festa.

Creativitat per canviar els productes 
Les marques de roba veganes estan fixant nous protocols dins del sistema de producció: eviten treballar amb químics –com els que utilitzen tints que a la llarga poden provocar infeccions a la dermis– i d’altra banda també promouen l’anomenat slow fashion, de producció més lenta. Així doncs, per exemple, si en el cas de la cuina vegada el seitan substitueix la carn, en el cas de la roba es busquen materials sintètics que substitueixin la llana. Fins i tot s’ha creat un material provinent dels residus de la pinya.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts