Madrid vol dissenyar per a l'estranger

David Delfín o Felipe Varela no seran a la 'fashion week'

Madrid vol dissenyar per a l'estranger

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Custo Barcelona, Marcos Luengo i Menchén Tomás debutaran a la passarel·la Madrid Fashion Week, mentre que Amaya Arzuaga, Felipe Varela, Mané-Mané, David Delfín i Leandro Cano no participaran en la 65a edició d’aquest certamen, que compta amb la incorporació de Charo Izquierdo com a nova direc­tora.

“Qui viu en la nostàlgia viu ancorat en el passat”, considera Izquierdo, directora de la passarel·la, qui ha pres el relleu de Leonor Pérez Pita, amb “il·lusió” i reconeix que “sense passat no hi ha present”.

“Aquesta edició es presenta més ambiciosa per guanyar rellevància en el panorama internacional”, afirma el director general d’Ifema, Eduardo López-Porta, qui considera que entre les noves estratègies es troba la “internacionalització de la passarel·la”.

Tot i que fa poc temps que ostenta el càrrec, Charo Izquierdo té nous objectius per a l’antiga passarel·la Cibeles, entre els quals potenciar la qualitat i mirar fora d’Espanya. “Només així s’atraurà talent i premsa internacional.”

Amb els ulls posats a Llatinoamèrica, Izquierdo, que “no es posa barreres”, diu que “Espanya ha de ser el punt d’unió entre Europa i Llatinoamèrica” també en matèria de moda.

La nova directora considera que la moda espanyola ha de trencar motlles per ser “creïble” i “poderosa” i per això s’ha creat un comitè de moda, que estarà presidit per Leonor Pérez Pita, qui reprendrà, després de més de trenta anys, la seva activitat com a assessora de la principal passarel·la espanyola.

“Aquest comitè estarà integrat per 7 o 9 persones expertes en moda, disseny i tendències, que tindran funcions d’assessorament, marcaran el calendari i proposaran nous noms de dissenyadors”, ha explicat Pérez Pita.

La passarel·la se celebrarà del 17 al 21 de febrer.

Els joves també hi caben

En total participaran a la Fashion Week Madrid un total de 42 dissenyadors espanyols, a més d’un dissenyador internacional procedent d’una de les passarel·les internacionals de Mercedes-Benz. A ells s’hi sumaran 15 joves dissenyadors més, que exhibiran les seves propostes al Showroom de Samsung Ego, al Cibelespacio, dimarts 21 de febrer.

tracking