Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Moda - 7 DIES

Moda sostenible

L’ecologia i el disseny poden anar units
Moda sostenible

Moda sostenible

Moda sostenible

Actualitzada 21/11/2016 a les 20:49
Ja fa temps que el concepte un sol ús, normalment referit a objectes com ara les xeringues o els bolquers, s’aplica també a la roba. La gent compra uns pantalons, els estrena, els guarda a l’armari, i en torna a comprar uns altres. Cada any es venen 80.000 milions de peces al món, “i la moda és la segona indústria més contaminant del planeta”, explica Nieves Rey, directora de comunicació de l’entitat sense ànim de lucre dedicada a recuperar i reciclar els envasos domèstics Ecoembes.

Últimament, però, sembla que aquesta roda de consumisme s’està frenant i que la gent va prenent consciència de la importància de la moda sostenible. “Ara agrada la moda que cuida el producte, a les persones que el confeccionen i el medi ambient”, explica María Almazán, professora del departament de Sostenibilitat de l’Institut Europeu de Disseny de Madrid (IED). En aquesta mateixa línia, Rey assegura que “abans la moda reciclada era cutre, ara és tendència i mola”.

La consciència i responsabilitat per part dels consumidors és fonamental, però ha d’anar acompanyada per la de la indústria i els dissenyadors. I de fet, ja existeixen algunes empreses que mantenen el compromís amb el medi ambient i demostren que l’ecologia i el disseny poden anar units. N’és un exemple Ecoalf, una firma que troba en les escombraries fil de bona qualitat per a confeccionar peces de disseny. “Si és reciclable, no es consumeixen recursos naturals, un fet que ens ha conduït a desenvolupar nous materials a partir d’ampolles de plàstic o xarxes de pesca”, comenta Carolina Blázquez, directora creativa d’aquesta marca.

Un lloc on Ecoalf troba molt material és el mar, que s’ha convertit en un gran abocador. D’allà n’extreu residus que converteix en niló per a confeccionar peces de roba de qualitat.

Vambes ecològiques
Adidas i l’organització ‘Parley for the Ocean’, dedicada a reduir els rebutjos plàstics als oceans, s’han unit per crear unes vambes ecològiques. Estan elaborades amb plàstic que prové del mar pròxim a les Maldives i altres materials reciclats.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts