x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cuina

Una proposta clàssica

El xef d'El Raïm, José Manso, explica com fer cua de bou en salsa de foie
Els xefs d'El Raïm, José Manso i Sinda Teixeira

Una proposta clàssica

Els xefs d'El Raïm, José Manso i Sinda Teixeira

Fernando Galindo
Actualitzada 17/01/2020 a les 17:48
El Raïm és un restaurant que va iniciar la seva activitat l’any 2016. La seva carta està composta per una cuina de mercat i casolana, amb productes que varien segons la temporada. Es pot degustar des d’un esmorzar de forquilla a un sopar grupal d’empresa.

Els cuiners d’aquest plat tan històric són en la Sinda Teixeira i en José Manso, de Salamanca, els quals han estat formats pels xefs dels millors hotels d’Andorra amb més de 30 anys d’experiència en el sector hoteler. La cua de bou en salsa de foie és una recepta que requereix un temps d'elaboració “prou important” i que té “un cert grau de complexitat”, però que està a l'abast de tot aquell que estimi la cuina i vulgui degustar un plat tradicional. Els plats estrella del restaurant són les carns a la brasa, en especial la mitjana de bou de 1.400 grams que és l’especialitat de l’amo del local i encarregat de la graella, Aitor, tot i que cal tenir en compte el suggeriment del xef, del qual destaquen el rap fresc a la marinera, la pota de cabrit o el lluç gallec de pintxo a la basca.

El local també destaca per la gran oferta de vins de la qual disposa, ajudant a potenciar el sabor de la carn i l’ambient distès.
 
LA RECEPTA
CUA DE BOU EN SALSA DE FOIE 

Una proposta clàssica

Per començar hem de salpebrar la cua de bou, tallar les verdures en juliana i afegir-les a la carn en un recipient. Ho cobrim tot amb el vi negre i deixem reposar durant 48 hores. Una vegada passat aquest temps, ho escorrem i separem la carn de les verdures. Posem oli en una olla i ofeguem les verdures, passem per farina la carn i fregim en una paella. Després afegim la cua de bou a l'olla amb les verdures. Passat un temps aboquem el vi negre i, una vegada ha reduït, posem una mica de brou de carn i deixem coure a foc suau durant dues hores. Passat aquest temps, separem la carn de la salsa, ho triturem i passem per un colador. Per acabar, afegim el foie-gras i una mica de crema de llet.


INGREDIENTS

400 gr cua de bou
120 gr foie-gras

1 ceba mitjana
1 pastanaga

1 porro
1 branca d’api

1 dent d’all
20 cl vi negre
1/2 l brou de carn
20 cl crema de llet
sal i pebre al gust
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts