x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cuina

Condimentant amb gust

El xef del restaurant l'Ensegur, Josep Moràguez, explica com fer un tàrtar de tomàquet
Els xefs del res

Condimentant amb gust

Els xefs del restaurant l'Ensegur

Fernando Galindo
Actualitzada 28/06/2019 a les 19:32
El xef del restaurant, Josep Moràguez Rodríguez, és l’autor de la recepta presentada, el tàrtar de tomàquet, qui destaca la delicadesa dels sabors i la importància d’una bona presentació en l’emplatat. La seva trajectòria va començar a les aules del Campus de Turisme, Hostaleria i Gastronomia CETT de Barcelona, i des de llavors ha continuat el seu aprenentatge i bagatge culinari, ampliant cada vegada més la seva oferta gastronòmica en restaurants com El Molí dels Fanals, Casa Canut o La Mar Salada.

El restaurant l’Ensegur de Llorts neix de la mà d’un equip de joves del país, Moràguez i Fernando Pérez, amb ganes d’explorar, experimentar i plasmar els coneixements i l’experiència adquirida per diversos indrets d’Andorra i Catalunya. Se’ls va presentar l’ocasió d’instal·lar-se a Llorts i no van voler perdre l’oportunitat. “A la nostra parròquia hem trobat un entorn idíl·lic on poder expressar els nostres conceptes culinaris. Una cuina que definim com a autòctona i creativa, en què procurem treballar amb productes de temporada”, exposa Moràguez.

La carta del restaurant es caracteritza per ser casolana, amb plats tradicionals com el trinxat, l’entrecot o una bona amanida de carxofes, d’altres de temporada, com els calçots o les xicoies, o inclús alguns de més exòtics, com el tabulé del Marroc. Els plats estan emplatats amb molta cura i precisió i sempre amb un disseny elaborat, combinat amb la localització extraordinària d’un entorn idíl·lic com Ordino.
 
TÀRTAR DE TOMÀQUET
Condimentant amb gust


ELABORACIÓ

Escaldem els tomàquets fent una creu amb un ganivet petit al cul i els bullim 5 minuts. Ràpidament els traiem del foc i els posem amb aigua freda i gel. Els pelem i procurem retirar totes les llavors i la part més aquosa. Hem de seleccionar la part més carnosa del tomàquet i la reservem. Disposem la part carnosa que hem reservat anteriorment en una safata de forn, amb paper de forn i salpebrem.

Procedirem a deshidratar el tomàquet posant el forn a uns 60-80º amb el ventilador encès i introduint la safata amb el tomàquet uns 40-60 minuts aproximadament. Anem vigilant, quan el tomàquet s’enfosqueixi i obtingui una textura similar a la de la carn, retirem i deixem refredar. Un cop el tomàquet estigui fred, procedim a trossejar-lo. Piquem la ceba, els cogombres i tàperes, ben petit. Tot seguit els posem en un bol, ho barregem tot bé i hi afegim la sal, el pebre, el tabasco, l’orenga, les Perrins i la mostassa. Ho podem reservar a la nevera unes hores o un dia, perquè així estigui ben marinat i gustós.

Netegem l’escarola i la ruca i la posem en un bol i l’amanim i reservem. Per emplatar, agafem un plat allargat, posem un fil de mostassa, un cèrcol metàl·lic de la mida que vulguem fer el tàrtar, i l’emplenem. El traiem i a sobre hi posem l’escarola i la ruca. Ho podem acompanyar amb les torradetes.

INGREDIENTS (4 persones)
Torradetes de pa

Escarola Ruca
Per al tàrtar:
600 g de tomàquet
pera
20 g de ceba
10 g de tàperes
10 g de cogombres en vinagre
1 culleradeta oli d’oliva
1 culleradeta de vinagre balsàmic
Gotes al gust de tabasco
Orenga, sal i pebre al gust
Gotes de Lea Perrins al gust
Mostassa Dijon al gust
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts