Cuina

Una amanida de contrastos

El xef del restaurant Buda, Alejandro Santiago, explica com fer una amanida de flor de llamàntol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El xef del restaurant Buda, Alejandro Santiago, és l’autor de la recepta presentada, de la qual destaca sobretot la varietat de sabors i productes que s’hi poden trobar, ja que “és un plat ple de contrastos salats i dolços”, assegura el cuiner.

Nascut a Màlaga, Santiago fa tres anys que va arribar a Andorra i des d’aleshores s’ha enamorat del país. “M’ha impressionat la tranquil·litat, la calma i sobretot la bona sintonia i les facilitats que tinc treballant al Buda. Estic pensant a quedar-me a fer vida per molts anys”, comenta Santiago.

Una situació que seria atípica en la vida del cuiner, ja que sempre ha tingut la necessitat de veure nous països i així ho avala el seu currículum de luxe, treballant amb els millors cuiners del món com en Nando Jubany i estant a les millors cuines d’arreu d’Europa. Aquesta passió pels fogons li va venir de ben petit i des d’aleshores no ha parat en la formació. “Des de jove sempre he estat una persona inquieta tant en la teoria com en la pràctica d’aquest món. He après cuina tailandesa, internacional i de tot tipus”, explica Santiago, que espera aconseguir “grans èxits” a Andorra i sobretot al restaurant Buda.

AMANIDA DE FLOR DE LLAMÀNTOL

Per elaborar aquesta recepta, el primer que s’ha de fer és rentar les fulles de ruca i l’escarola i deixar-les en aigua amb gel perquè agafin una textura cruixent. En segon lloc s’elabora un guacamole d’alvocat, ceba morada, tomàquet, pinya i olives negres. Una vegada està tot tallat, es mesclen els ingredients i s’hi incorporen dues fulles de coriandre, quatre de cibulet, gingebre, suc de mitja llimona i taronja i es deixa marinar. Posteriorment es cou i es treu la carn del llamàntol d’uns 600 grams i es talla la cua amb la qual es farà la flor de llamàntol i se salten les angules amb all laminat, bitxo i el vi especial. Per a l’emplatat es posa una base d’enciam gurmet i amb un motlle es fa un timbal de guacamole sobre el qual es col·loca la flor de llamàntol. Per últim, es corona el plat amb les angules i es decora amb les potes del llamàntol, la vinagreta de mango i el vinagre de Mòdena. INGREDIENTS Fulles de ruca Escarola Cirerols Alvocat Pinya Angules Vinagreta de mango Vinagre de Mòdena Llamàntol Cibulet Gingebre Mitja llimona i taronja Bitxo Ceba morada Coriandre Vi especial Olives negres

tracking