x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
Cuina

Formatges sense límits

El xef del Cheese's Art, Severiano Martínez, presenta una fondue de formatges suïssos amb gambes
Severano Martínez, xef del Cheese's Art

Formatges sense límits

Severano Martínez, xef del Cheese's Art

Carles Fàbregas
Actualitzada 10/05/2019 a les 20:22
El 1982 el xef del Cheese’s Art, Severiano Martínez, va començar a treballar als fogons del Principat i des d’aleshores no ha parat. Aquesta és la seva cinquena temporada a la cuina de la Casa dels Formatges, especialitzada en l’elaboració de tot tipus de fondues, com la que mescla el sabor de les gambes amb tres formatges suïssos i una mica de pa torrat. “El gust de la gamba és molt adequat per combinar-lo amb l’appenzeller, emmental i gruyère”, diu el xef. Altres combinacions que fan és amb foie i amb més formatges com el roquefort.
 
LA RECEPTA: FONDUE DE FORMATGES SUÏSSOS AMB GAMBES
Fondue de formatges suïssos amb gambes
L’elaboració d’aquesta recepta no requereix gaires passos i tampoc no es necessiten gaires ingredients per aconseguir un plat deliciós i que com a resultat és un món de sensacions gustatives. En primer lloc s’ha de posar un caquelon al foc i s’hi ha de tirar per sobre fomatge ratllat amb 10 cl de vi blanc sec, i seguidament es remena fins que el formatge es fon i agafa una forma i textura consistent. Per altra part, s’han de pelar les cues de les gambes, es couen a la paella amb una mica d’oli d’oliva i se’ls afegeix all i julivert perquè agafin més sabor. Una vegada s’han finalitzat els dos processos i ja estan llestos per menjar, s’ha d’emplatar per un costat el caquelon amb el formatge i per un altre la safata de gambes. A més, per donar-los una mica més de sabor i varietat al plat, s’acompanya d’uns daus de pa torrat. Una vegada ja està tot a taula es recomana sucar les gambes dins el formatge per gaudir de tota la varietat de sabors que ofereix la recepta.

INGREDIENTS (2 persones)
450 g de 3 formatges suïssos:
Appenzeller
Emmental
Gruyère
Oli d’oliva
All
Julivert
Daus de pa torrat
Gambes
10 cl de vi blanc sec
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2019 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts