Cuina

Formatges sense límits

El xef del Cheese's Art, Severiano Martínez, presenta una fondue de formatges suïssos amb gambes

Formatges sense límitsCarles Fàbregas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 1982 el xef del Cheese’s Art, Severiano Martínez, va començar a treballar als fogons del Principat i des d’aleshores no ha parat. Aquesta és la seva cinquena temporada a la cuina de la Casa dels Formatges, especialitzada en l’elaboració de tot tipus de fondues, com la que mescla el sabor de les gambes amb tres formatges suïssos i una mica de pa torrat. “El gust de la gamba és molt adequat per combinar-lo amb l’appenzeller, emmental i gruyère”, diu el xef. Altres combinacions que fan és amb foie i amb més formatges com el roquefort.

LA RECEPTA: FONDUE DE FORMATGES SUÏSSOS AMB GAMBES

L’elaboració d’aquesta recepta no requereix gaires passos i tampoc no es necessiten gaires ingredients per aconseguir un plat deliciós i que com a resultat és un món de sensacions gustatives. En primer lloc s’ha de posar un caquelon al foc i s’hi ha de tirar per sobre fomatge ratllat amb 10 cl de vi blanc sec, i seguidament es remena fins que el formatge es fon i agafa una forma i textura consistent. Per altra part, s’han de pelar les cues de les gambes, es couen a la paella amb una mica d’oli d’oliva i se’ls afegeix all i julivert perquè agafin més sabor. Una vegada s’han finalitzat els dos processos i ja estan llestos per menjar, s’ha d’emplatar per un costat el caquelon amb el formatge i per un altre la safata de gambes. A més, per donar-los una mica més de sabor i varietat al plat, s’acompanya d’uns daus de pa torrat. Una vegada ja està tot a taula es recomana sucar les gambes dins el formatge per gaudir de tota la varietat de sabors que ofereix la recepta. INGREDIENTS (2 persones) 450 g de 3 formatges suïssos: Appenzeller Emmental Gruyère Oli d’oliva All Julivert Daus de pa torrat Gambes 10 cl de vi blanc sec

tracking