x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
Cuina

Salut i energia en un plat únic

El xef del restaurant Odei Coffee&Kitchen, Luis Gamboa, explica com elaborar una albergínia rostida amb cuscús de bròquil-coliflor i cremós de tahini
Luis Gamboa, xef del restaurant Odei Coffee&Kitchen

Salut i energia en un plat únic

Luis Gamboa, xef del restaurant Odei Coffee&Kitchen

Fernando Galindo
Actualitzada 12/04/2019 a les 21:14
    Carles Fàbregas Andorra la Vella
La recepta reuneix dues característiques molt buscades en l’actual tendència healthy: que siguin aliments molt saludables i que a la vegada aportin una bona quantitat d’energia. El xef del restaurant Odei Coffee&Kitchen, Luis Gamboa, explica que per fer l’albergínia rostida amb cuscús de bròquil-coliflor i cremós de tahini es va inspirar “en la demanda creixent de gent que busca opcions nutritives i que a la vegada els donin forces per afrontar el dia a dia o per anar a realitzar esport”. L’elaboració del plat es va fer sobre la base “de prova i error, d’investigar nous productes i combinar-los fins que vam creure que podia agradar”, indica el xef, que fa un any i mig que treballa a l’Odei.
El restaurant combina les temàtiques del menjar australià amb l’ús de productes locals i presenta ofertes per a tots els públics. “Tenim opcions per a vegans, celíacs i intolerants a la lactosa”, diu Gamboa. “Els plats són bastant flexibles, ja que tenim clients que són esportistes d’alt rendiment que ens demanen plats amb molta carn, com els jugadors de bàsquet, i d’altres, com els ciclistes, que prefereixen aliments més lleugers”, conclou el xef mexicà.
 
LA RECEPTA: Albergínia rostida amb cuscús de bròquil-coliflor i cremós de tahini
Recepta albergínies
Per elaborar aquest plat, el primer que s’ha de fer és bar­rejar un suc de dues llimones, una mica d’all, coriandre i comí en pols, sal, pebre i oli d’oliva per obtenir un glacejat. El segon pas és netejar les albergínies, assecar-les, tallar-les per la meitat, posar-hi una mica de sal i deixar-les a la nevera uns 15 minuts. Després s’han d’assecar i rostir-les pel costat blanc i per la pell durant uns tres minuts per banda. Un cop estan tor­rades, amb un pinzell de cuina es pinten amb la barreja del glacejat i es col·loquen al forn a 180 graus 7 minuts. El cremós de tahini, posteriorment, es fa batent tahini, all, sal, pebre, suc de llimona i oli d’oliva fins que té una consistència de puré i se li agrega julivert picat. El cuscús s’elabora ratllant el bròquil i la coliflor per la part grossa del ratllador i en un bol es barregen els dos aliments amb magranes, festucs, panses sultanes, oli d’oliva i sal. Per emplatar, es posa com a base el cremós de tahini i a sobre les albergínies, a les quals s’hi afegeix una mica de cuscús. En última instància, es col·loquen fulles de coriandre i julivert, llavors de sèsam i brots de shiso com a elements decoratius.

INGREDIENTS
5 albergínies
Llavors de sèsam
Brots de shiso
4 llimones per fer-ne suc
3 dents d’all picat
1/4 de comí i coriandre en pols
1 cullerada de sal i julivert picat
1/4 de pebre negre
1/2 tassa d’oli d’oliva
450 g bròquil
450 g coliflor
50 g panses sultanes
50 g llavors de magranes
50 g festucs
1 peça de tahini
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2019 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts