x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cuina

Àpats envoltats d'història

El xef de l'Hostal Palanques, Julien Vaillant, mostra com cuinar caneló de galta de porc
El xef de l'Hostal Palanques, Julien Vaillant

El xef de l'Hostal Palanques, Julien Vaillant

El xef de l'Hostal Palanques, Julien Vaillant

Alexandra Muratet
Actualitzada 15/02/2019 a les 18:15
Fa tres anys el Julien Vaillant va fer un gir al negoci que la família regenta fa 40 anys, l’Hostal Palanques de la Massana, amb una proposta de cuina “senzilla, més informal i més jove, i que el producte no ha de ser molt car per fer cuina bona”, assevera. El xef, format en hostaleria i pastisseria i amb una àmplia trajectòria al país, prepara “el que es feia abans i cuina d’aquí” amb la filosofia que “amb productes de qualitat, ben treballats, potser amb més feina, donen un resultat molt bo”. Com el caneló de galta de porc, que descriu com “un plat amb una textura espectacular”, resultat “de cuina simple i ben feta” on aplica l’empremta pròpia, perquè “habitualment aquesta carn no serveix per a això i és més bo així que amb os”. L’elaboració “és la més cridanera i la que més surt” del menú de les jornades de La Massana Fogons i conviu al restaurant de l’Hostal Palanques amb variants originals com calçots confitats o cargols saltats.
Àpats que Julien Vaillant remarca que es gaudeixen en un entorn “que té història, en taules de 45 anys, amb un ter­ra que és patrimoni, és l’essència del local”, per amalgamar una proposta que destaca que té “bona acollida”.


HOSTAL PALANQUES

Av. Sant Antoni, 16
AD400 La Massana

 
La recepta: caneló de galta de porc


En una cassola es marquen les galtes per totes dues bandes i es reserven. A la mateixa cassola s’hi posa el porro, la ceba, la pastanaga i els alls, tot ben picat amb oli i que faci xup-xup 5 minuts.
Un cop enrossit, s’hi tira el vi ranci, les galtes i els tomàquets ratllats i es cobreix de caldo. Es deixa coure durant unes dues hores amb una branqueta de farigola. Vigileu que no es quedin sense suc, que sempre estiguin cobertes amb caldo.

Quan han passat les dues hores, es treuen les galtes i es passa la salsa pel colador xinès. S’afegeix la picada a la salsa (avellanes, ametlles, pa sec, all i julivert).
Un cop les galtes estan cuites, s’esmicolen amb les mans. S’afegeix a la carn una mica de salsa fins obtenir una textura melosa.

Bulliu la pasta del caneló el temps indicat al paquet. Un cop cuita s’ha d’escórrer a sobre d’un drap net. S’estiren les plaques i es farceixen amb la barreja de carn. S’enrotllen i es posen en plats per servir amb salsa. Es pot acompa­nyar amb unes patates al forn o qualsevol guarnició, ja que és un plat principal.

INGREDIENTS (per a 8 persones)
6 galtes de porc

12 plaques de caneló 4 alls 1 porro
3 pastanagues
2 cebes tendres
Farigola
Pa sec
6 avellanes
6 ametlles
Julivert
6 tomàquets
Oli verge extra
Sal i pebre
Mig litre de vi ranci
Mig litre de caldo

 
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts