Carpaccio de gambes i alvocat amb vinagreta de maduixes i caviar

El xef del restaurant Kronos, de l'Hotel Golden Tulip Fenix, Emanuel Rivas, explica com cuinar carpaccio de gambes i alvocat amb vinagreta de maduixes i caviar

El xef del restaurant Kronos, de l'Hotel Golden Tulip Fenix, Emanuel RivasFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

És un dels mariscs més preuats, amb múltiples varietats que no sempre tenen preus per convertir-les en un aliment de consum habitual i moltes vegades s’associen a àpats d’ocasions excepcionals com és el Nadal, però també a l’estiu. Gamba blanca, gamba llistada o gamba vermella, que es poden trobar al mercat fresques i també congelades. De diferents mides i tipus, amb procedències de diversos punts de la Península Ibèrica i molt ben valorades. La de Palamós, la de Huelva o la de Dénia figuren entre les més cotitzades i es considera un ingredient que demana una elaboració senzilla i de poc acompanyament perquè no perdi el gust potent i la textura que tenen.

Un marisc al qual se li atribueixen propietats nutritives importants per l’alt contingut en minerals, com ara el iode, el fer­ro o el potassi; i en vitamines E i B12, a més de ser baixes en calories, una bona font de proteïnes i d’àcids saludables per al cor com és l’Omega 3. Les gambes, però, com la resta de crustacis, tenen un elevat contingut de colesterol.

LA RECEPTA

Ingredients (per a 10 persones)

1 quilo de gamba llistada

1 alvocat

300 grams de maduixes

1 pot de caviar Vinagre de Mòdena

Oli d’oliva verge extra

Sal Maldon

Elaboració

Es pelen les gambes i s’aplanen entre paper film amb una mica d’oli fins deixar una capa fina. Es reserven al congelador. Es fa una vinagreta amb l’alvocat, les maduixes, el vinagre i l’oli.

Per emplatar s’estenen les gambes, que han d’estar totalment congelades i s’amaneix amb la vinagreta. Per finalitzar s’hi afegeix el caviar i la sal Maldon.

Carpaccio de gambes i alvocat amb vinagreta de maduixes i caviar

tracking