x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
Cuina

Carpaccio de gambes i alvocat amb vinagreta de maduixes i caviar

El xef del restaurant Kronos, de l'Hotel Golden Tulip Fenix, Emanuel Rivas, explica com cuinar carpaccio de gambes i alvocat amb vinagreta de maduixes i caviar
El xef del restaurant Kronos, de l'Hotel Golden Tulip Fenix, Emanuel Rivas

El xef del restaurant Kronos, de l'Hotel Golden Tulip Fenix, Emanuel Rivas

El xef del restaurant Kronos, de l'Hotel Golden Tulip Fenix, Emanuel Rivas

Fernando Galindo
Carpaccio de gambes i alvocat amb vinagreta de maduixes i caviar

Carpaccio de gambes i alvocat amb vinagreta de maduixes i caviar

Carpaccio de gambes i alvocat amb vinagreta de maduixes i caviar

Fernando Galindo
Actualitzada 16/08/2018 a les 20:15
És un dels mariscs més preuats, amb múltiples varietats que no sempre tenen preus per convertir-les en un aliment de consum habitual i moltes vegades s’associen a àpats d’ocasions excepcionals com és el Nadal, però també a l’estiu. Gamba blanca, gamba llistada o gamba vermella, que es poden trobar al mercat fresques i també congelades. De diferents mides i tipus, amb procedències de diversos punts de la Península Ibèrica i molt ben valorades. La de Palamós, la de Huelva o la de Dénia figuren entre les més cotitzades i es considera un ingredient que demana una elaboració senzilla i de poc acompanyament perquè no perdi el gust potent i la textura que tenen.
Un marisc al qual se li atribueixen propietats nutritives importants per l’alt contingut en minerals, com ara el iode, el fer­ro o el potassi; i en vitamines E i B12, a més de ser baixes en calories, una bona font de proteïnes i d’àcids saludables per al cor com és l’Omega 3. Les gambes, però, com la resta de crustacis, tenen un elevat contingut de colesterol.

LA RECEPTA
Ingredients (per a 10 persones)

1 quilo de gamba llistada
1 alvocat
300 grams de maduixes
1 pot de caviar Vinagre de Mòdena
Oli d’oliva verge extra
Sal Maldon

Elaboració
Es pelen les gambes i s’aplanen entre paper film amb una mica d’oli fins deixar una capa fina. Es reserven al congelador. Es fa una vinagreta amb l’alvocat, les maduixes, el vinagre i l’oli.
Per emplatar s’estenen les gambes, que han d’estar totalment congelades i s’amaneix amb la vinagreta. Per finalitzar s’hi afegeix el caviar i la sal Maldon.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477