x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
Cuina

Arròs melós amb calamars i carxofes

Alejandro Gabriel Callieri, xef del restaurant La Terreta, explica com cuinar arròs melós amb calamars i carxofes
Alejandro Gabriel Callieri, xef del restaurant La Terreta

Alejandro Gabriel Callieri, xef del restaurant La Terreta

Alejandro Gabriel Callieri, xef del restaurant La Terreta

Fernando Galindo
Arròs melós amb calamars i carxofes

Arròs melós amb calamars i carxofes

Arròs melós amb calamars i carxofes

Fernando Galindo
Actualitzada 29/06/2018 a les 17:36
És un dels cereals considerats aliments bàsics en moltes cultures, com les asiàtiques o algunes zones de l’Amèrica Llatina, i el segon més produït al món després del blat de moro. L’arròs és una via essencial per aportar les calories que es necessiten a la dieta en molts indrets i es cultiva a gran escala a diferents llocs, mentre es discuteix si l’origen és la Xina o l’Índia. Existeixen múltiples tipologies d’arròs. Des del blanc rodó, el de gra llarg, el curt, aromàtic, pigmentat o integral, cadascuna indicada per a una elaboració. És un aliment versàtil que es pot convertir en protagonista d’infinitat de receptes: la paella, mar i muntanya o sushi, i també és la base de moltes postres, a més de guarnició d’acompanyament en molts casos.
El baix component calòric que té l’arròs fa que sigui habitual a les dietes pels carbohidrats i per no tenir colesterol i ser beneficiós per al sistema circulatori i el cor.

RECEPTA
Ingredients (4 persones)

Mitja ceba
1 dent d’all
2 tomàquets madurs
10 cors de carxofa
Mig pebrot vermell
Mig porro
1 pastanaga
Julivert
Espines de peix
Mig quilo de calamars
400 g d’arròs bomba
Mig litre de caldo de peix
3 cullerades d’oli d’oliva
Sal

Elaboració
Caldo: poseu a bullir una cassola amb mig litre d’aigua i afegiu-hi mig porro, una pastanaga, julivert i espines de peix. Quan comenci a bullir deixeu a foc lent durant 20 minuts. Aneu traient l’espuma, coleu i reserveu.
Sofregit: talleu les verdures molt fines i les carxofes en quatre parts per introduir-les a la cassola amb oli calent. Afegiu-hi l’all, després la ceba, el pebrot, el tomàquet, les carxofes i sofregiu-ho. Després afegiu els calamars nets i tallats i uns minuts més tard, l’arròs.
Afegiu-hi el caldo calent a foc fort durant 10 minuts i aleshores baixeu el foc 7 o 8 minuts.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477