Arròs melós amb calamars i carxofes

Alejandro Gabriel Callieri, xef del restaurant La Terreta, explica com cuinar arròs melós amb calamars i carxofes

Alejandro Gabriel Callieri, xef del restaurant La TerretaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

És un dels cereals considerats aliments bàsics en moltes cultures, com les asiàtiques o algunes zones de l’Amèrica Llatina, i el segon més produït al món després del blat de moro. L’arròs és una via essencial per aportar les calories que es necessiten a la dieta en molts indrets i es cultiva a gran escala a diferents llocs, mentre es discuteix si l’origen és la Xina o l’Índia. Existeixen múltiples tipologies d’arròs. Des del blanc rodó, el de gra llarg, el curt, aromàtic, pigmentat o integral, cadascuna indicada per a una elaboració. És un aliment versàtil que es pot convertir en protagonista d’infinitat de receptes: la paella, mar i muntanya o sushi, i també és la base de moltes postres, a més de guarnició d’acompanyament en molts casos.

El baix component calòric que té l’arròs fa que sigui habitual a les dietes pels carbohidrats i per no tenir colesterol i ser beneficiós per al sistema circulatori i el cor.

RECEPTA

Ingredients (4 persones)

Mitja ceba

1 dent d’all

2 tomàquets madurs

10 cors de carxofa

Mig pebrot vermell

Mig porro

1 pastanaga

Julivert

Espines de peix

Mig quilo de calamars

400 g d’arròs bomba

Mig litre de caldo de peix

3 cullerades d’oli d’oliva

Sal

Elaboració

Caldo: poseu a bullir una cassola amb mig litre d’aigua i afegiu-hi mig porro, una pastanaga, julivert i espines de peix. Quan comenci a bullir deixeu a foc lent durant 20 minuts. Aneu traient l’espuma, coleu i reserveu.

Sofregit: talleu les verdures molt fines i les carxofes en quatre parts per introduir-les a la cassola amb oli calent. Afegiu-hi l’all, després la ceba, el pebrot, el tomàquet, les carxofes i sofregiu-ho. Després afegiu els calamars nets i tallats i uns minuts més tard, l’arròs.

Afegiu-hi el caldo calent a foc fort durant 10 minuts i aleshores baixeu el foc 7 o 8 minuts.

Arròs melós amb calamars i carxofes

tracking