Carxofes amb gules a la bilbaïna

El xef del restaurant El Coto, Domingo Núñez, explica com cuinar carxofes amb gules a la bilbaïna

Carxofes amb gules a la bilbaïnaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

És una planta molt apreciada tant pel seu sabor com per les seves propietats. La carxofa és una font de minerals com el ferro, magnesi, fòsfor i potassi. També és rica en fibra, àcid fòlic, antioxidants i vitamines B1, B3 i C. El seu consum pot reduir els triglicèrids en sang, ajudant a reduir el colesterol. Beneficia la flora intestinal gràcies a la inulina, un hidrat de carboni complex que actua com a fibra. És un dels aliments freqüents en dietes per perdre pes. Les seves fibres vegetals aporten una sensació de sacietat, ajudant a controlar l’apetit. També estimula l’eliminació de líquids. La millor època per menjar carxofa és la primavera i pot ser cuinada de moltes maneres. Al vapor amb un raig de llima és una manera molt saludable de gaudir-la. El seu cor fregit i acompanyat de daus de pernil és una delícia. Amb ella també es pot fer una truita, tempura, bunyols o donar més sabor a una paella. Fins i tot es pot fer te de carxofa bullint les seves fulles.

LA RECEPTA

- Preparació de les carxofes:

Cou les carxofes en una olla amb aigua bullent, sal i llimona durant 30 minuts aproximadament. Punxa-les amb un escuradents per saber si ja estan fetes.

- Preparació de les gules a la bilbaïna:

Sofregeix la cansalada en una paella amb oli. Un cop està daurada, afegeix l’all i els bitxos caiens. Quan estigui tot daurat, posa-hi un raig de vinagre i les gules. Afegeix les carxofes i deixa uns minuts per unificar els sabors i que maceri la salsa.

Escudelleu i gaudiu-les.

Ingredients:

Carxofes

Oli d’oliva

All laminat

2 bitxos caiens

Vinagre de sidra o poma

Daus de cansalada ibèrica

80 grams de gules

Sal

Llimona

Carxofes amb gules a la bilbaïna

tracking