Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
Cuina

Carxofes amb gules a la bilbaïna

El xef del restaurant El Coto, Domingo Núñez, explica com cuinar carxofes amb gules a la bilbaïna
El xef Domingo Núñez del restaurant El Coto

Carxofes amb gules a la bilbaïna

El xef Domingo Núñez del restaurant El Coto

Fernando Galindo
Carxofes amb gules a la bilbaïna

Carxofes amb gules a la bilbaïna

Carxofes amb gules a la bilbaïna

Fernando Galindo
Actualitzada 25/05/2018 a les 19:12
És una planta molt apreciada tant pel seu sabor com per les seves propietats. La carxofa és una font de minerals com el ferro, magnesi, fòsfor i potassi. També és rica en fibra, àcid fòlic, antioxidants i vitamines B1, B3 i C. El seu consum pot reduir els triglicèrids en sang, ajudant a reduir el colesterol. Beneficia la flora intestinal gràcies a la inulina, un hidrat de carboni complex que actua com a fibra. És un dels aliments freqüents en dietes per perdre pes. Les seves fibres vegetals aporten una sensació de sacietat, ajudant a controlar l’apetit. També estimula l’eliminació de líquids. La millor època per menjar carxofa és la primavera i pot ser cuinada de moltes maneres. Al vapor amb un raig de llima és una manera molt saludable de gaudir-la. El seu cor fregit i acompanyat de daus de pernil és una delícia. Amb ella també es pot fer una truita, tempura, bunyols o donar més sabor a una paella. Fins i tot es pot fer te de carxofa bullint les seves fulles.

LA RECEPTA
- Preparació de les carxofes:
Cou les carxofes en una olla amb aigua bullent, sal i llimona durant 30 minuts aproximadament. Punxa-les amb un escuradents per saber si ja estan fetes.

- Preparació de les gules a la bilbaïna:
Sofregeix la cansalada en una paella amb oli. Un cop està daurada, afegeix l’all i els bitxos caiens. Quan estigui tot daurat, posa-hi un raig de vinagre i les gules. Afegeix les carxofes i deixa uns minuts per unificar els sabors i que maceri la salsa.
Escudelleu i gaudiu-les.

Ingredients:
Carxofes
Oli d’oliva
All laminat
2 bitxos caiens
Vinagre de sidra o poma
Daus de cansalada ibèrica
80 grams de gules
Sal
Llimona
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477