Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
Cuina

Ensalada russa autèntica (olivier)

La xef del restaurant El Cresper, Svetlana Stroganoff, explica com cuinar ensalada russa autèntica
La xef del restaurant El Cresper, Svetlana Stroganoff

Ensalada russa autèntica (olivier)

La xef del restaurant El Cresper, Svetlana Stroganoff

Alexandra Muratet
Ensalada russa autèntica (olivier).

Ensalada russa autèntica (olivier)

Ensalada russa autèntica (olivier).

Alexandra Muratet
Actualitzada 29/05/2018 a les 10:33
L’origen d’aquesta ensalada rau en una recepta feta l’any 1860 per Lucien Olivier, xef francès del cèlebre restaurant L’Ermitage situat a la plaça Trubnàia a Moscou, Rússia. Per aquesta raó a alguns països es coneix com a ensalada Olivier.
Es va estendre a França a principis del segle XX mitjançant alguns grups d’aristòcrates russos exiliats arran de la Revolució del 1917. Sembla que tot seguit es va introduir a Espanya a través de la cuina francesa, encara que no hi hagi constància històrica. Posteriorment, l’ensalada russa es va estendre a alguns països de l’Amèrica del Sud i Central, com ara l’Argentina, el Perú i la República Dominicana.
És un plat fred, molt habitual com a recepta d’estiu, que dona un protagonisme important a les patates i també als ous, que també són essencials per fer la salsa maionesa. Es troba com a tapa a la carta de molts bars, amb una àmplia varietat d’ingredients més enllà dels clàssics.

LA RECEPTA
Ingredients

Pernil dolç (400 grams)
4 ous
3 - 4 patates
4-5 cogombres
2 pastanagues
1 ceba
250 grams de pèsols
300 grams de maionesa
Sal al gust
Pebre al gust

Elaboració
1. Bulliu les patates, les pastanagues i els ous.
2. Talleu-ho tot en daus petits.
3. Barregeu-ho tot, afegiu-hi sal, pebre i la maionesa.
4. Deixeu reposar a la nevera.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477