Cuina

Galta de porc confitada al porto amb puré de trumfa d'Andorra

El cuiner del restaurant Abba Xalet Suites Hotel, Thierry Melter, explica com cuinar galtes de porc confitada

Galta de porc confitada al porto amb puré de trumfa d'Andorra
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La galta és una peça molt apropiada per fer en elaboracions de coccions lentes i les més habituals per cuinar són la de porc i la de vedella, tot i que també se’n poden fer de bou. Es tracta d’un tall de carn que es troba als costats de la cara de l’animal, molt carnós i d’estructura gelatinosa perquè té molt contingut en col·lagen que es pot trobar amb facilitat a les carnisseries, a vegades amb l’os, però és més fàcil preparar-les sense, i que no té un preu gaire elevat.

Les elaboracions que es poden fer amb les galtes de porc, més suaus de gust que les de vedella, permeten culminar plats deliciosos que formen part de la cuina tradicional des de fa segles. Sovint s’acompanyen amb patates, verdures o bolets per completar una bona presentació de la carn, que sempre va acompanyada d’una salsa amb la qual s’ha anat fent la cocció per aconseguir una carn molt tendra i melosa, que s’ha revaloritzat com a ingredient per a un gran àpat.

LA RECEPTA

Ingredients

4 galtes de porc

0,3 litres de Porto ruby

0,3 litres d’aigua

4 fulles de llorer

4 dents d’all

20 ml d’oli d’oliva

80 grams de mantega

800 grams de trumfa d’Andorra

Sal i pebre

Elaboració

Preescalfeu el forn a 200 graus. Netegeu les patates amb aigua clara. Repartiu les galtes dins d’una safata al forn de diàmetre de 28 centímetres i d’altura, de 5. Afegiu-hi el Porto, l’aigua, el llorer, les dents d’all, l’oli d’oliva, sal i pebre. Tapeu-ho amb paper d’alumini de manera hermètica per no perdre el vapor. Poseu la safata al forn i abaixeu la temperatura a 150 graus. Coeu-ho durant dues hores. Després destapeu la safata i remulleu les galtes amb el seu propi suc. Torneu-ho a tapar amb el mateix paper d’alumini. Repetiu-ho cada 25 minuts durant dures hores més. Si fos necessari, afegiu-hi més líquid. Una hora abans de finalitzar la cocció de les galtes, coeu les patates en aigua lleugerament salada de 30 a 50 minuts (depenent de la mida de les patates) a partir de l’ebullició. Un cop bullides, peleu-les i trinxeu-les amb mantega, sal i pebre amb una forquilla. Emplateu-ho com ho desitgeu i serviu-ho.

Galta de porc confitada al porto amb puré de trumfa d'andorra

Galta de porc confitada al porto amb puré de trumfa d'Andorra

tracking