Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Cuina

Sauerbraten (rostit de vedella agredolça)

El cuiner del restaurant Macary explica pas a pas com preparar 'sauerbraten' (rostit de vedella agredolça)
'Sauerbraten' (rostit de vedella agredolça)

'Sauerbraten' (rostit de vedella agredolça)

'Sauerbraten' (rostit de vedella agredolça)

Actualitzada 05/12/2017 a les 12:17
La carn de vedella és una de les més consumides gràcies al seu sabor, la textura, les propietats nutricionals i la versatilitat a la cuina. Cal destacar que la carn, especialment la vermella, és una de les principals fonts d’aportació fèrrica, ja que justament s’absorbeix molt bé. A més, també contribueix a nodrir-nos de proteïnes, els greixos (en funció de la part de l’animal, l’edat o l’alimentació que ha rebut en tindrà més o menys) i certes vitamines (B12 i la B2) i minerals (com el seleni, el magnesi, el fòsfor i zinc) essencials per al bon funcionament de l’organisme. I els seus nutrients ajuden al creixement i la regeneració dels teixits del cos i estimulen el sistema immunitari.

Ara bé, és cert que també cal tenir en compte certes limitacions a l’hora de consumir-la: l’excés de carn està relacionat amb un excés de greix corporal, obesitat, problemes cardiovasculars i càncer. És per això que es recomana evitar les carns processades i si es pot, apostar per les ecològiques.

RECEPTA: 'Sauerbraten' (rostit de vedella agredolça)

INGREDIENTS
750 g de rodó de vedella.
Per a la marinada: 500 cc de vinagre, 500 cc de vi blanc, 500 cc d’aigua, una culleradeta de sal, 2 cebes, 5 grans de pebre, 4 claus d’olor, una fulla de llorer, 1 pastanaga, 1 tros d’api, 1 grapat de julivert.
Per fregir: 4 cullerades d’oli. Per a la salsa: 1 cullerada de farina, 125 cc de nata, sal i pebre.

1. En una cassola col·loqueu tots els ingredients per a la marinada. Deixeu bullir, retireu del foc i deixeu refredar.
2. Col·loqueu la carn en una cassola esmaltada (no utilitzeu una cassola metàl·lica) i ruixeu amb la marinada. Deixeu reposar 3 dies a la nevera, donant-li la volta cada 12 hores.
3. Retireu la carn de la marinada. En una cassola gran, escalfar l’oli i daurar la carn pels dos costats. Coleu la marinada i aboqueu el suc sobre la carn. Cuineu-ho tapat durant una hora i mitja a foc mitjà-baix. Afegiu més marinada o aigua en cas de ser necessari.
4. Barregeu la crema de llet amb la farina i afegiu a la cassola. Deixeu bullir i removeu fins que quedi espessa. Condimenteu amb sal i pebre. Serviu la carn amb la salsa. És típic servir el plat amb col lombarda cuita i amb Semmelknödel (boles de pa, bacó i ceba!).
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477