Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Cuina

Bacallà amb panses i pinyons

El cuiner de La Borda de l'avi, Casemiro Batista, explica pas a pas com preparar bacllà amb panses i pinyons
Bacallà amb panses i pinyons

Bacallà amb panses i pinyons

Bacallà amb panses i pinyons

Xavier Pujol
Casemiro

Bacallà amb panses i pinyons

Casemiro Batista

Xavier Pujol
Actualitzada 21/11/2017 a les 11:16
La pansa és un acompanyament perfecte per als rostits i els estofats que ens fan passar el fred a l’hivern. És un aliment molt indicat per als nens, per la seva dolçor natural i les seves propietats calòriques i energètiques. Les panses tenen un alt contingut de fructosa, i guarden tots els valors nutricionals dels grans de raïm frescos.

Són un dels fruits assecats amb més quantitat de vitamines, aminoàcids i minerals, i contenen una gran quantitat de potassi, que ajuda a millorar la circulació i regula la pressió arterial.

Un altre dels seus punts forts, i pel qual són reconegudes les panses, és pel fòsfor, un dels macrominerals més importants del cos humà, ja que representa l’1% del nostre pes i ens ajuda a mantenir la memòria i millora el funcionament renal, entre d’altres.

Les panses lliguen molt bé amb la gran majoria d’aliments i les podem trobar sobretot en amanides variades o en plats de carn i peix.

LA RECEPTA
Ingredients

Bacallà fet a filets
Dos grapats de panses
Grans d’all al gust
Vi dolç
20 g de pinyons
1 ceba
1 pebrot
Tomàquets per fer sofregit
Farina
Oli i sal

Per començar, posem les panses en remull amb el vi dolç, s’hi han d’estar durant una bona estona. Mentrestant, enfarinem les peces de bacallà i les deixem a punt. En una paella, daurem els alls amb una mica d’oli, i quan estiguin enrossits els traiem, deixant l’oli a la paella, i els reservem. Al mateix oli, hi fregim el bacallà enfarinat. Un cop fet, també el reservem. A la mateixa paella hi sofregim la ceba, picada a juliana, i hi afegim el tomàquet, les panses i els pinyons. Deixem que el sofregit es vagi fent, a poc a poc, durant una bona estona. Preparem una safata o una cassola que puguin anar al forn. Hi posem una capa de sofregit, un tros de bacallà amb una làmina de pebrot a sobre, i ho cobrim amb la resta de la salsa de tomàquet. Ho enfornem uns 15 minuts a 180 graus i ho servim.

 
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477