Salmó marinat

La propietària del restaurant Cantàbric a Taula, Núria Roselló, explica pas a pas com fer salmó marinat

Salmó marinatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un aliment que ha passat de reservar-se per a les ocasions més especials a ser present a taula en qualsevol moment. El salmó és molt nutritiu i molt ric en greixos essencials que són bons per al cervell i per al cor. A més, és una font excel·lent de vitamines com la B12 i la B6, a més de portar minerals com el magnesi, el seleni i importants quantitats de calci.

Així doncs, menjar de manera regular salmó beneficia el sistema circulatori gràcies al seu contingut d’omega-3. També ajuda a prevenir l’enduriment de les artèries. Alhora és una bona font de ferro i és més fàcil de digerir que la carn, un fet que afavoreix el seu consum entre la gent gran i els infants.

D’altra banda, l’omega-3 ajuda al desenvolupament cor­recte del cervell dels infants, protegeix la gent gran de les malalties degeneratives del sistema nerviós com l’Alzheimer i combat l’embelliment. Hem de tenir en compte, això sí, que pot afectar l’àcid úric i per tant no és recomanable en cas de tenir-ne.

Ingredients

Un llom de salmó net d’espines

2 kg de sal gruixuda

2 kg de sucre

Pebre negre

El suc de mitja taronja i de mitja llimona

Anet

Herbes provençals

Orenga

Oli d’oliva verge extra

Preparació

1. Un cop tenim el llom de salmó net el reservem. D’altra banda, barregem el sucre amb la sal.

2. Agafem un recipient on puguem posar el llom totalment pla. Posem una capa fina de la barreja de sal i sucre i tot seguit el llom de salmó amb la pell tocant la barreja.

3. Per sobre hi posem el suc de la taronja i de la llimona i també les herbes i el pebre negre.

4. Un cop fet això, cobrim el llom de salmó amb la resta de la barreja i premem bé perquè quedi ben compacte. I ho posem a la nevera de 24 a 36 hores segons el gruix.

5. Quan ens disposem a treure’l, l’hem de rentar per treure-li l’excés de sal i sucre i assecar-lo bé amb paper de cuina.

6. L’emboliquem amb paper film i el posem al congelador mínim 72 hores (es tracta d’un pas obligatori per evitar que hi puguin aparèixer anisakis).

7. El traiem del congelador i el posem a la nevera perquè es descongeli a poc a poc.

8. Per servir-lo el fem a talls que siguin molts primets. Al restaurant el servim amb una capa, al fons del plat, de tomàquet ratllat. Per sobre els talls de salmó i oli d’oliva verge extra, flor de sal i pebre negre. Al costat unes torradetes i a gaudir!

Bon profit!

Salmó marinat

tracking