Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Cuina

Farcellets de rap amb llagostins i espàrrecs balders

El cuiner del restaurant La cava Ronaldo, Ronaldo Bautista, explica pas a pas com preparar uns farcellets de rap
Farcellets de rap.

Farcellets de rap

Farcellets de rap.

Ronaldo Bautista, del restaurant La cava Ronaldo.

Farcellets de rap

Ronaldo Bautista, del restaurant La cava Ronaldo.

Actualitzada 12/10/2017 a les 11:26
Els espàrrecs són tiges tendres de l’esparreguera, una planta de la família de les liliàcies a la qual també perta-nyen les cebes i els porros. Els verds, amargs o balders, creixen en contacte amb la llum del sol i són molt apreciats pel seu sabor i per l’època en la qual estan disponibles al mercat: entre novembre i març.

Entre les propietats nutritives en destaca el fet que tenen un alt component d’aigua, mentre que contenen pocs sucres i greixos. Són unes hortalisses riques amb proteïnes i fibres. D’altra banda són una gran font de vitamines: provitamina A, vitamines C, E, B1, B2, B3 i B6. Tot plegat ajuda a la producció de glòbuls vermells i blancs, afavorint l’absorció del ferro, millorant la visió, el bon estat de la pell i col·laboren a un bon funcionament del sistema immuno- lògic.

Els espàrrecs, doncs, poden ajudar en dietes per reduir pes, són aconsellables per a dones embarassades i són un excel·lent depuratiu i diürètic per a qui pateix retenció de líquids.

LA RECEPTA
Ingredients

8 unitats de llagostins
8 làmines de llom de rap
8 unitats d’espàrrecs verds
200 g de patata lila
Mitja ceba i all
1 porro i 1 pastanaga
1/2 cullerada de pebre negre en gra
Pebre vermell dolç
1 cullerada de tomàquet
100 g de formatge
50 g de mantega
Brou de pollastre
Llorer, timó i oli d’oliva
Vi blanc i conyac

Pelem els llagostins, guardem els caps i en trèiem les tripes. Laminem els lloms de rap i els salpebrem. Posem a sobre de cada làmina un llagostí i un espàrrec i els enrotllem amb el rap. Els col·loquem a una safata amb un raig d’oli d’oliva i al forn a 190º uns 15 minuts.

Per a la salsa
A una olla amb oli d’oliva, posem els caps dels llagostins, un gra d’all, llorer, timó i les verdures tallades, els deixem una estona sense remenar-los. Posem al foc una altra olla mitjana amb aigua. Remenem el sofregit, afegim el conyac i el vi blanc i una vegada s’han evaporat afegim la cullerada de tomàquet i el pebre vermell dolç. Tot seguit afegim l’aigua calenta i deixem que bulli 30 minuts. Ho colem i ho fiquem a una altra olla per reduir-ho al gust.

Puré de patata
Pelem i tallem les patates, les posem a bullir amb el brou de pollastre i afegim sal, pebre, el formatge i la mantega. Quan estigui cuit el passem pel passapuré.

Quan ho tenim llest, ho posem en un plat fondo, primer el puré a sobre els farcellets i finalment la salsa.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477