Empanada de bolets i pollastre

El cuiner Kim Jordan, del restaurant El cap bo, explica pas a pas com fer una empanada de bolets i pollastre

Empanada de bolets i pollastre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ingredient principal de la recepta d’aquesta setmana és un dels més habituals a totes les cases. La carn de pollastre és una de les que més es consumeixen i a més és de les que més agraden, tant a grans com a petits. El gust i la textura fa que s’adapti a tots els plats, des dels més lleugers als més contundents.

Es tracta d’una carn baixa en greix i amb alts nivells de proteïnes a més d’un alt contingut en nutrients i vitamines. Un dels molts avantatges que té és que el ferro que conté és de fàcil absorció per l’organisme. A més, és pobre en col·làgens, per tant fa que sigui una carn molt digestiva. També és ric en fòsfor i zinc i té una gran proporció d’àcids grassos necessaris per a l’organisme. Aporta vitamina B3, important per metabolitzar lípids i sucres, i vitamina B6, útil en la formació de l’hemoglobina, estimulant muscular i protector de la pell.

I diuen els entesos que si el pollastre es cuina amb la seva pell s’aconsegueix que la carn sigui més tendra i tingui més gust.

RECEPTA:

Ingredients

2 cebes

200 gr de pollastre

200 gr de bolets

25 cl llet ideal

Sal Pebre

Nou moscada

Pasta brisa

1 rovell d’ou

Elaboració

1) Per preparar l’empanada comencem cobrint un motlle pla de pasta brisa. Punxem la massa i enfornem la pasta durant 20 minuts.

2) La traiem del forn i esperem que es refredi.

3) Tallem la ceba molt petita i preparem un sofregit ben rosset

4) Afegim el pollastre i els bolets també trossejats primets. Hi tirem la sal, el pebre, la nou moscada i la llet.

5) Un cop estigui tot barregem ho provem per comprovar que el gust sigui correcte i que no s’hagi de corregir de sal o pebre

6) Posem la barreja sobre la pasta que teníem al motlle i ho cobrim amb una altra massa. La pintem de rovell d’ou i enfornem uns 25 minuts perquè quedi daurada. I ja tenim l’empanada llesta!

Empanada de bolets i pollastre

tracking