Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Cuina

Estofat de poltre a la jardinera

El cuiner Carles Flinch, del restaurant Can Manel, explica pas a pas com fer un estofat de poltre a la jardinera
Estofat de poltre a la jardinera

Estofat de poltre a la jardinera

Estofat de poltre a la jardinera

Actualitzada 08/05/2017 a les 16:22
És una de les carns més desconegudes, però que en realitat val la pena descobrir perquè té moltes propietat nutritives positives. Parlem de la carn de poltre, un aliment que des del punt de vista dietètic i sanitari s’ha demostrat que respecte d’altre carns aporta menor contingut en greix, major riquesa en glucogen i valor proteic. A més, és una ex­cel·lent font de ferro i zinc.

Comparada amb d’altres carns és rica en piridoxina i té un alt contingut en àcids grassos omega 3. També és molt rica en vitamina B, molt tendra i de fàcil digestió, que la fa apropiada per a nens, esportistes, gent gran i persones amb anèmia. Pel que fa al sabor és dolç i agradable.

I en el cas d’Andorra, a més, es pot aconseguir carn amb segell de qualitat i dels ramaders del país. En el segon any de funcionament del segell, precisament, s’ha aconseguit doblar-ne el consum al Principat. Tot plegat un argument més per fer confiança a una carn que a dia d’avui és poc consumida però molt beneficiosa.

LA RECEPTA

Ingredients

1 kg de carn magra de poltre d’Andorra (part del darrere)
Farina
Sal, pebre i oli de gira-sol
Porro, carrota, ceba, alls i api
Llaurer, timó
Vi blanc i brandi
Pimentó vermell dolç
Brou clar de carn
Salsa demie-glacé
Ametlles torrades, galetes i les verduretes de temporada per a la guarnició
Julivert picat


Elaboració
1. Dins d’una paella amb oli de gira-sol ben roent, fregim els talls de carn de poltre ta-llats a daus, prèviament enfarinats. Quan estiguin ben daurats els anem decantant dins d’una cassola.
2. Dins de la mateixa paella sofregim les verdures aromàtiques per deixar-les ben rosses.
3. Traiem l’excés de greix i ho flamegem amb el brandi, hi espolsem el pimentó i el vi blanc i deixem reduir. Seguidament ho mullem amb el brou i la sala demie-glacé.
4. Quan arrenqui el bull ho colem dins de la cassola amb la carn, ho cobrim, fiquem la picada d’alls, ametlles i galeta amb l’ajuda del morter. I ho deixem coure lentament durant dues hores més o menys.
5. Rectifiquem de gust i ho lliguem amb farina i aigua per si de cas, per obtenir una salsa fina.

PER A LA GUARNICIÓ
6. Saltegem les verdures de temporada i fins i tot algun bolet.

Posem dins d’un plat la carn amb la seva guarnició i li tirem una espolsada de julivert picat. Ja ho podem servir. Es recomana, com tots els plats cuinats, que una vegada fets es deixin reposar d’un dia a l’altre. D’aquesta manera el plat ens queda més bo i exquisit.
Etiquetes
  • #1 ester
    (16/10/17 13:28)

    recepta estofat

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477