Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cuina

Lasanya de carbassa amb bacó

El cuiner Jose Manuel Troncoso, del restaurant K L'Irina, explica pas a pas com preparar una lasanya de carbassa amb bacó
Lasanya de carbassa amb bacó

Lasanya de carbassa amb bacó

Lasanya de carbassa amb bacó

El cuiner Jose Manuel Troncoso mostra la lasanya de carbassa amb bacó

Lasanya de carbassa amb bacó

El cuiner Jose Manuel Troncoso mostra la lasanya de carbassa amb bacó

Actualitzada 04/05/2017 a les 11:12
És una de les protagonistes de la festa de Halloween i també de molts plats, i és que es pot cuinar de mil maneres: crua, al vapor, bullida, al forn, en forma de crema... A més de ser molt versàtil, la carbassa és molt saludable.

L’aliment central de la recepta d’aquesta setmana és rehidratant, ja que conté molta aigua, i molt ric en vitamines i minerals. S’ha demostrat, a més, que algunes de les seves substàncies tenen un efecte anticancerígen, que protegeix la vista i el cor, i que ajuda a regular els nivells de sucre a la sang. És ideal, per tant, per a les persones que pateixen d’hipoglucèmies, per a les que tenen diabetis, i per als que tenen problemes cardiovasculars.

Tot i que molta gent les llença, cal destacar que les llavors de carbassa són molt nutritives. Per aprofitar-les, es poden torrar i salar, germinar, o cuinar amb els trossos de carbassa al vapor i després menjar-les, pelant-les amb les dents.

RECEPTA
Ingredients 

1 carbassa mitjana
8-12 làmines de pasta de lasanya
100 g d’encenalls de formatge de cabra tendre
200 g de formatge parmesà ratllat
2-3 cullerades d’oli verge
250 g de bacó tallat a daus Orenga
Sal i pebre al gust

Elaboració
1.
Tallem la carbassa a daus grans i la introduïm a una olla amb aigua bullent i oli i sal.
2. Agafem el bacó tallat i el sofregim amb oli, sal i pebre fins que estigui cruixent. En una altra olla amb aigua calenta posem les làmines de lasanya fins a poder-les treballar.
3. Un cop la carbassa comença a estar tova l’escorrem i, juntament amb el bacó, els encenalls de formatge de cabra i una mica d’oli, sal, orenga i pebre, la introduïm en una olla. Ho remenem tot i ho tastem.
4. Un cop acabat el procés de sofregit incorporem a una safata de forn el farcit de carbassa i les làmines de lasanya. Seguidament expandim el formatge parmesà ratllat per sobre de la lasanya i la gratinem al forn uns 20 minuts a 180 graus. Ja tenim el plat a punt, bon profit.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts