Espardenyes amb alls tendres i mongetes del ganxet

El cuiner Marc Benet, del restaurant Can Benet, explica pas a pas com preparar unes espardenyes amb alls tendres i mongetes del ganxet

Espardenyes amb alls tendres i mongetes del ganxet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Pel seu aspecte, si no les tenen molt vistes, és fàcil que les confonguin amb les navalles. Però les espardenyes de mar, conegudes també com a llonguet o llongo, són producte de carn blanca molt més especial i cotitzat en la gastronomia pel seu sabor i certa escassetat al mercat (es pesca en poques quantitats).

Malgrat que històricament eren els pescadors, especialment els de la costa mediter­rània, els que havien explotat aquests equinoderms a través d’infinitat de receptes amb arròs, avui és un producte molt apreciat en totes les cuines (l’asiàtica és una de les que més hi aposta).

Amb un alt contingut de vitamines i minerals i baixos nivells d’àcids greixosos poliinsaturats, l’espardenya ofereix múltiples valors medicinals, doncs un grapat d’estudis n’han descobert els seus efectes antioxidants, anticoagulants, antihipertensius i fins i tot anticancerígens.

Avui us les presentem en una recepta ben fàcil de preparar a casa, apta per a tots els nivells.

LA RECEPTA

Ingredients

150 g de mongetes del ganxet

1/2 quilo d’espardenyes

4 o 5 alls tendres

Fumet de peix

Sal

Elaboració

1. Obrim les espardenyes per la meitat i les netegem bé.

2. Tallem els alls tendres en petites porcions per poder sofregir-los (si no es tenen alls tendres, també es poden usar alls normals).

3. A continuació saltem les espardenyes juntament amb els alls tendres i tot seguit hi afegim un mica de fumet de peix.

4. Deixem que es cogui tot junt entre 2 i 3 minuts.

5. Hi afegim les mongetes del ganxet, que prèviament haurem bullit. Per preparar-les, cal que les tinguem dues hores en remull i que, seguidament, bullin prop d’una hora i mitja.

6. Tots els ingredients s’han de coure un parell de minuts més junts, per acabar d’agafar els sabors, i ja tenim el plat a punt.

Espardenyes amb alls tendres i mongetes del ganxet

tracking