Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Cuina

Arròs amb rap i cloïsses

El cuiner del restaurant L'Arrosseria d'Ordino, Philippe Pagny, explica pas a pas com preparar un arròs amb rap i cloïsses
Arròs amb rap i cloïsses

Arròs amb rap i cloïsses

Arròs amb rap i cloïsses

Fernando Galindo
El cuiner Philippe Pagny mostra l'arròs amb rap i cloïsses.

Arròs amb rap i cloïsses

El cuiner Philippe Pagny mostra l'arròs amb rap i cloïsses.

Fernando Galindo
Actualitzada 06/03/2017 a les 20:40

Amb un cap ample i aplanat, i amb una gran boca, el rap és fàcilment distingible a les peixateries. Es tracta d’un peix blanc, amb molt poc greix i calories, que cuinat de manera suau i sense un excés de greixos, és ideal per a les dietes de control de pes o en el cas de trastorns digestius. A més, el rap és molt ric en proteïnes i aminoàcids essencials i com altres peixos, conté diferents vitamines i minerals. Pel que fa a les primeres, es troben fonamentalment algunes del grup B, com la B1, B3 i B9. I quant als minerals, sobresurten en quantitat el potassi, el fòsfor, el magnesi i el ferro. Cal destacar que per la consistència de la seva carn, ferma i molt sabrosa, i degut que en filets no presenta espines, el protagonista de la recepta d’avui resulta molt adequat per als més petits, les persones grans o per a qui senti cert rebuig cap al peix o no estigui habituat al seu consum. A l’hora de cuinar-lo, el rap admet múltiples preparacions (al forn, amb salsa, a la planxa...).

LA RECEPTA: ARRÒS AMB RAP I CLOÏSSES

Ingredients (2 persones): 
200 g de rap
200 g d’arròs
10 cloïsses
1 all tendre
1 l de fumet de peix
2 cullerades de salsa de tomàquet (150- 200 g)
Oli d’oliva
Sal, pebre i chimichurri

Elaboració: 
1. Poseu en una olla oli i després hi afegiu l’all tendre tallat.
2. Afegiu-hi el rap tallat a trossos i sofregiu.
3. Afegiu-hi la salsa de tomàquet i el fumet de peix.
4. Deixeu que bulli i afegiu-hi l’arròs (que haurà d’estar uns 25 minuts).
5. Quan l’arròs porti uns 10-15 minuts bullint, afegiu-hi les cloïsses.
6. Deixeu que continuï bullint, fins que s’evapori el líquid.
7. Afegiu-hi la sal, el pebre i el chimichurri al gust.
I a gaudir del plat!
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477