Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Cuina

Carpaccio de carbassó amb farciment de tàrtar de salmó

Rodrigo Codone, cuiner al restaurant The Healthy, parla del crudisme i explica pas a pas una de les seves receptes
Carpaccio de carbassó amb farciment de tàrtar de salmó

Carpaccio de carbassó amb farciment de tàrtar de salmó

Carpaccio de carbassó amb farciment de tàrtar de salmó

Rodrigo Codone, cuiner del restaurant The Healthy

Rodrigo Codone, cuiner del restaurant The Healthy

Rodrigo Codone, cuiner del restaurant The Healthy

Xavier Pujol
Actualitzada 30/01/2017 a les 21:16
El crudisme o raw food és un estil d’alimentació basat en productes crus i coccions que mai superen els 45 graus. D’aquesta manera, es conserven tots els nutrients sense destruir els enzims que el cos necessita per mantenir-se saludable. Alguns beneficis que s’atribueixen a aquest tipus d’alimentació és un gran poder alcalinitzant, la millora del poder de concentració gràcies a l’augment del flux sanguini o la reconstrucció de cèl·lules. A més, neteja les impureses de la pell, ajuda a millorar els problemes de sobrepès, és beneficiosa per lluitar contra algunes patologies com ara la diabetis, el colesterol alt o les al·lèrgies, fa augmentar l’energia i la vitalitat, ajuda a regular la digestió i enforteix el sistema immunològic. Tanmateix, cal tenir en compte que una alimentació que només fa servir menjar cru pot tenir alguns inconvenients, com ara la impossibilitat de suplir tots els nutrients necessaris. La recepta d’avui planteja un plat raw, amb tonyina o salmó crus, simplement tallats a daus.

LA RECEPTA: Carpaccio de carbassó amb farciment de tàrtar de salmó

Ingredients:

1 carbassó
1 cogombre
Oli d’oliva verge extra
200 g de tonyina o salmó (preferiblement salvatges)
100 g d’anacards
Suc i pell de llima
Coriandre
Sal marina
Pebre negre
Grans de magrana
Gingebre

Preparació

1. Amb un pelador ample o una mandolina, tallem el carbassó en làmines verticals d’uns 3 mm de gruix, aproximadament. El marinem amb oli d’oliva verge extra, ratlladura de pell de llima, gingebre, sal marina i pebre negre al gust. El reservem.

2. Deixem els anacards en remull (com a mínim 4 h) per fer el formatge vegà. Després els triturem juntatament amb el coriandre i el suc de llima, i salpebrem la barreja al gust.

3. Per al tàrtar de farciment, tallem el salmó o la tonyina, el cogombre i el formatge d’anacards a trossos regulars d’un cm aproximadament. Després ajuntem els tres ingredients en un bol i els barregem homogèniament. Hi afegim sal al gust i reservem el tàrtar.

4. Finalment, procedim a omplir les làmines de carbassó –prèviament marinades– amb el tàrtar. Posem una cullerada sopera del farcit en un extrem del carbassó i l’enrotllem (ni gaire folgat ni gaire comprimit).

5. Quan emplatem, decorem el plat amb créixens i grans de magrana.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477