Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Cuina

Nous de vieira amb bolets i llard

Manel Jubete, cuiner del restaurant La borda del rector (Incles), ens ensenya a fer aquesta recepta
Manel Jubete és el cuiner del restaurant La borda del rector (Carretera general d'Incles, km 2, Incles).

Manel Jubete és el cuiner del restaurant La borda del rector (Carretera general d'Incles, km 2, Incles).

Manel Jubete és el cuiner del restaurant La borda del rector (Carretera general d'Incles, km 2, Incles).

Xavier Pujol
Actualitzada 02/01/2017 a les 19:01
És indiscutible que en aquestes èpoques de festes i trobades familiars el marisc és un dels protagonistes a les taules. Gambes, llagostins, musclos... També les vieires, tot i que el seu preu és una mica elevat, poden ser una bona opció.

Les vieires són uns mol·luscos que estan emparentats amb les cloïsses i les ostres i que són molt apreciades pel gran sabor de la seva carn. Aquesta pot ser consumida crua (com a entrant) o cuita.

Les protagonistes de la recepta d’avui són una ex­cel·lent font de proteïnes, minerals (tenen un alt contingut en potassi, seleni, magnesi i calci) i vitamines (hi destaca la B12, que ajuda a prevenir el càncer de còlon i a mantenir els ossos en bon estat). A més, són poc calòriques i baixes en greixos.

És important destacar que a l’hora de comprar vieires convé assegurar-se que siguin fresques. Per això, un s’ha de fixar que tinguin la carn blanca i ferma.

RECEPTA: Nous de vieira amb bolets i llard

Ingredients


16 nous de vieira
100 g de múrgoles
200 g de ceps
50 g de llard de porc noir aux aromates du Domaine de Saint Gery
1 ceba gran
Sal, pebre i oli d’oliva

Preparació:

1. Pelem i tallem en juliana fina la ceba i la caramel·litzem molt lentament.

2. Netegem els bolets i tallem al gust. Els saltem amb oli d’oliva i la meitat del llard en una paella.

3. Hi afegim la ceba caramel·litzada i reservem. Salpebrem al gust.

4. Pintem lleugerament les nous de vieira amb oli d’oliva i les daurem pels dos costats en una paella calenta.

Muntatge del plat:

1. Fem un llit amb el saltat de bolets, situem les nous de vieira cuites per sobre i les cobrim amb un tel fi de llard.

2. Salpebrem al gust i decorem amb herbes aromàtiques.

 
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477