Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cuina

Formatge d'ametlles

Meritxell González, cuinera de 'La vita è vegan', ens ensenya a cuinar aquesta recepta
Formatge d'ametlles

Formatge d'ametlles

Formatge d'ametlles

Meritxell González, xef del restaurant La vita è vegan

Meritxell González, xef del restaurant La vita è vegan

Meritxell González, xef del restaurant La vita è vegan

Xavier Pujol
Actualitzada 13/12/2016 a les 11:16
Els fruits secs, un element molt propi de la dieta mediter­rània, són coneguts arreu per les seves múltiples propietats nutricionals. Es caracteritzen per tenir molt poc contingut en aigua i tenen gran concentració de vitamines, minerals, fibra, proteïna vegetal i àcids grassos beneficiosos. Són especialment bons per protegir el sistema cardiovascular (principalment per l’alt contingut en Omega 3) i contribueixen al bon funcionament del sistema nerviós. A més, són rics en greixos beneficiosos (cal moderar-ne el consum). Les ametlles, que protagonitzen la recepta d’avui, aporten fibra que ajuda a prevenir el restrenyiment i també cuiden des de dins de l’organisme la pell i el cabell.

Si voleu aprofitar totes les propietats de la fruita seca la podeu deixar-la en remull en aigua tèbia entre 8 i 12 hores abans de menjar-la. Així eliminem algunes substàncies que redueixen l’absorció de vitamines i minerals i en facilitem la digestió.

LA RECEPTA: Formatge d'ametlles

Ingredients:
2 tasses d’ametlles crues hidratades (300 g) *necessitarem unes 12 hores per hidratar-les
2 cullerades de llevat de cervesa o llevat nutricional
½ tassa d’aigua
1-2 llimones
1 polsim de sal i espècies al gust

Temps: 10 minuts (12 h per hidratar les atmetlles)

Cuina: vegana i sense gluten. Aquest recepta és molt senzilla i no es fan servir prebiòtics, però també es podrien fer servir sense cap problema i, fins i tot, hi podríem afegir molts més ingredients per fer-ne variar el sabor. És una recepta molt senzilla però molt deliciosa, així que a gaudir-la!

Preparació: escorrem les ametlles i les posem al processador o batedora i les batem. Hi afegim a poc a poc l’aigua. Afegirem la resta d’ingredients i si és necessari, més aigua fins obtenir la consistència que desitgem. Condimentem al gust amb llevat, espècies, llimona... El gran valor nutricional que ens aporten les ametlles és increïble i hi trobem calci, magnesi, potassi en igualtat de quantitats que en 100 grams de plàtan, fòsfor, carotens antioxidants i vitamina E, àcid fòlic, niacina per al sistema nerviós central i vitamina A.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts