Bacallà al forn amb allioli

El Jefferson Cordeiro, xef del Restaurant Cal Silvino de la Massana ens ensenya a preparar aquesta recepta

Bacallà al forn amb allioli

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

És una de les fonts de proteïna més sana que es coneix. I què ho fa? El bacallà té molta proteïna, però, alhora, el greix que conté és baix, de menys d’un 3%. A més, és un greix d’alta qualitat (omega 3). També té molts oligoelements, com ara fòsfor i sals minerals de tot tipus, molt necessaris per al cos. També es valora molt la melositat de la carn, que s’aconsegueix amb pla gelatina que conté.

És un peix que es captura a les aigües del nord de l’Atlàntic però molt estès a la gastronomia mediterrània gràcies al procés de salaó, que el conserva. El plat que ens proposen avui, el bacallà al forn amb allioli i gambes, és d’origen portuguès. I per què el bacallà és el protagonista de la cuina lusitana? L’origen es troba en l’any 1353, quan Pere I de Portugal i Eduard II d’Anglater­­ra van establir un acord de pesca perquè pescadors de Lisboa i Oporto poguessin capturar bacallà a les costes angleses durant 50 anys.

LA RECEPTA:Bacallà al forn amb allioli

INGREDIENTS (2 persones)

Un llom de bacallà (de 400g)

4 gambes

Tomàquet sofregit (amb ceba o alguna verdura, al gust)

Ceba sofregida

Brou de peix o de carn

Allioli

Farina

Sal, pebre i oli

Patates per la guarnició

1. Agafeu el llom de bacallà, traieu-ne les espines i partiu-lo en quatre trossos. Enfarineu-lo i el fregiu-lo una mica en una paella.

2. En una paella apta pel forn, aboqueu-hi el brou i poseu-hi els trossos de bacallà. A sobre dels lloms, afegiu-hi la ceba sofregida i cobriu-ho amb allioli. Poseu-ho al forn durant 20-25 minuts.

3. Quan quedin uns 5 minuts per treure’l del forn, afegiu-hi les gambes. Deixeu que quedi tot ben daurat, ben gratinat.

4. Ja podem emplatar. Primer de tot fareu una base amb el tomàquet sofregit, que donarà un toc de color a la recepta. A sobre, hi posareu els quatre lloms de bacallà i les quatre gambes.

5. El plat es pot completar amb una guarnició al gust. Una opció és puré de patata o bé de patata a rodanxes, fregida o al forn.

Bacallà al forn amb allioli

tracking