Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Cuina

Arròs de 'carabineros'

Si hi ha un aliment que no pot faltar en un rebost és l’arròs. Yago Asensi i Raül Sànchez, xef i gerent de l’arrosseria Chef Amadeo, ens ensenyen a fer un arròs amb 'carabineros'
L'arròs amb 'carabineros' de l'arrosseria Chef Amadeo.

L'arròs amb 'carabineros' de l'arrosseria Chef Amadeo.

L'arròs amb 'carabineros' de l'arrosseria Chef Amadeo.

Yago Asensi i Raül Sànchez,

Arròs de 'carabineros'

Yago Asensi i Raül Sànchez, xef i gerent de l'arrosseria Chef Amadeo

Núria Ventura Cardús
Actualitzada 08/11/2016 a les 21:47
Si hi ha un aliment que no pot faltar en un rebost és l’arròs. No només a Andorra o a Europa, sinó a gairebé tot el món. I és que és l’aliment bàsic per una gran part de la població mundial i, segons la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació), suposa el 20% del total de l’energia que es consumeix al món. El midó que conté funciona nutritivament com a reserva energètica i aporta sensació de sacietat. A més, el contingut en greixos és baix i és ric en hidrats de carboni complexos, que es digereixen lentament, proporcionant un nivell constant de glucosa a l’organisme.

A la cuina dels pobles del Mediterrani és un ingredient fonamental. Es fa servir per preparar tant plats salats com dolços. D’entre totes les varietats que hi ha, la més adient per preparar una paella és l’ar­ròs bomba. Té una cocció més lenta (costa més que es faci massa), s’infla més que d’altres i absorbeix millor els sabors.

LA RECEPTA: Arròs de 'carabineros'

Ingredients (2 persones)
260 g d’arròs bomba
2 carabineros
2 gambots
1 l de fumet de peix
150 g de sèpia i calamars
10 g de ceba
5 g de pebre vermell dolç
40 g de tomàquet sofregit
Oli d’oliva
Sal

1. D’una banda, deixem a punt el fumet de peix. Sofregim en una olla tomàquet i verdures al gust i després hi incorporem caps de rap, mor­ralla i l’aigua. Ho deixem coure una hora i mitja.

2. D’altra banda, preparem un sofregit al gust, amb el tomàquet, la ceba, la sèpia, els calamars i el pebre vermell dolç. El fem a foc lent.

3. En una paella amb el sofregit hi incorporem el fumet. Quan arrenqui el bull ja hi podrem tirar l’arròs.

4. En aquest moment també es pot afegir a la paella una reducció dels caps dels carabineros.

5. Quan faltin cinc minuts per finalitzar la cocció afegim els carabineros i els gambots pelats de cos a la paella. Quan l’aigua hagi reduït, que l’arròs ja no sigui caldós, el gra ja hauria de ser cuit i la paella a punt per degustar.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477