x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Autoajuda

Impulsivitat i el seu domini

Aquest foc intern que tots tenim i que la majoria de vegades, en el moment més imprecís, apareix i ens genera una circumstància desfavorable als nostres interessos
La impulsivitat són emocions negatives

Impulsivitat i el seu domini

La impulsivitat són emocions negatives

Actualitzada 29/06/2018 a les 17:51
Un dels aspectes més difícils de controlar de la personalitat humana és la impulsivitat. Aquest foc intern que tots tenim i que la majoria de vegades, en el moment més imprecís, apareix i ens genera una circumstància desfavorable als nostres interessos. El foc crema, i si no està regulat adequadament, explota i surt cap a fora, emportant-se tot el que està al seu pas. És com la lava d’un volcà. Està allà, bullint, a punt d’una erupció, i... de cop, apareix un detonant, un estímul i pum, tot salta pels aires i la lava comença a arrasar. És una qüestió de minuts, normalment molt pocs minuts, però amb una intensitat i un descontrol tan exagerats que, passat aquell temps de deliri i d’absoluta bogeria, el que queda després de la tempesta és caos i destrucció.
Quantes vegades has sortit perjudicat per la teva impulsivitat? Quants cops t’has vist obligat a haver de demanar disculpes posteriorment a entrar en aquest estat d’inconsciència? En quantes ocasions t’has penedit després d’haver-la armat desmesuradament? La impulsivitat són emocions negatives, normalment ira, ràbia o còlera, que estan retingudes al teu cos d’experiències que has anat vivint en el temps. Com el menjar que entra al teu cos i no t’és útil, la intel·ligència corporal té un mecanisme de neteja per mantenir en equilibri tots els nutrients, llavors defeques i orines. És una forma de regulació automàtica perquè no hi hagi col·lapse. Amb les emocions passa el mateix, la problemàtica, en aquest cas, és que no hi ha cap mecanisme automàtic de neteja de les emocions negatives que no són útils per al nostre benestar. Aquest buidar l’hem de fer nosaltres mateixos conscientment, però ens costa moltíssim dominar aquestes emocions, ja que al no tenir un alt nivell d’atenció i concentració no ens adonem i la impulsivitat acaba sortint sola.

Per a dominar la teva impulsivitat t’has de fer realment conscient d’ella, i per fer-la desaparèixer definitivament de tu mateix, has de buidar-te d’aquestes emocions d’ira, ràbia i còlera que es troben en el teu passat.

JOC A FER
1. Preguntes i respostes

Durant el dia utilitza aquesta autopregunta: de què em serveix... (dir el comportament no benefiós)? I la resposta: em serveix per a... (dir el resultat).
2. Tanca els ulls i recorda

Dir-ho en veu alta fa que el cervell es programi per anteposar-se a la impulsivitat. Tanca els ulls i recorda moments passats on has sentit ràbia, ira o còlera.
3. Allibera't de la impulsivitat

Manifesta tot el que sents d’aquelles situacions que et van provocar emocions negatives. Buida’t de la impulsivitat parlant la veritat del que vas sentir.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts