Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Autoajuda

El camí de Sant Jaume

L'experiència és una porta cap a la teva llum, un viatge interior
El camí de Sant Jaume.

El camí de Sant Jaume

El camí de Sant Jaume.

Actualitzada 12/09/2017 a les 11:20
L’experiència del camí de Sant Jaume és un viatge cap a l’interior d’un mateix, a la vegada que la plasmació metafòrica de la pròpia vida i la seva lògica de funcionament. És una ensenyança sobre tu mateix i l’existència, una lliçó on et trobaràs cara a cara amb els aspectes més obscurs i vulnerables de la teva personalitat, així com les teves brillants capacitats i l’immens poder natural de la vida.

Fent el camí de Sant Jaume aprens, reconeixes i descobreixes. Al llarg dels quilòmetres, veient un horitzó que mai s’acaba, connectant amb tu a partir de l’entorn que t’envolta, camines i camines, i quan t’adones, la teva ment està en un estat de trànsit, en una dimensió de la realitat diferent a la que acostumes a viure, desaferrada de tot. És una sensació estranya, però al mateix temps coneguda, semblant a quan llegeixes un llibre i en la teva profunda atenció a les línies de la pàgina desapareix el temps i l’espai de l’entorn. En el camí, l’estat de trànsit t’obliga a entrar en tu, en el teu interior, posant-te cara a cara davant el teu ésser i el seu univers personal, sense poder-te escapar, ja que a diferència de casa, on pots canviar d’ocupació i fer una altra cosa, aquí has de continuar cap endavant i acabar l’etapa. No pots deixar-ho, la situació de supervivença per arribar a Santiago t’obliga a seguir, i per tant enfrontar-te a allò de tu que sempre has evitat, negat, deixat passar o simplement ni coneixies. Per ordre, és una experiència de comprensió, catarsi i sanació amb tot el que hi ha dins teu, netejant i refinant aquella informació del passat que no et deixa avançar en el present per, així, renàixer de nou, decidint qui vols ser i com vols ser, com et vols sentir, què vols sentir i cap a on has d’anar en el teu argument de vida.

L’ ensenyança que t’aporta el camí de Sant Jaume et connecta amb tu mateix creant un altre ésser, i també amb la vida, entenent-la com un ésser viu que ens escolta i es comunica amb nosaltres. Quan comences a ser conscient que la vida està viva, que pensa, raona, escolta, dona i manifesta, t’envaeix una sensació màgica per tot el cos, fent-te sentir un ésser especial en aquest univers tan gran.

El camí de Sant Jaume és, sens dubte, una porta cap a la teva llum. Un recorregut, pas a pas, per tota la teva existència. Una forma meravellosa i fascinant de créixer amb tu, amb els altres i amb la vida. Durant 300 quilòmetres caminant vaig entendre el meu univers individual. I tu, coneixes el teu? T’animo a viure aquesta experiència abans que s’acabi tot. Val la pena saber com caminar pel camí de la vida!

Exercici a fer: Una carta al camí
Per a la gent que hagi realitzat el camí de Sant Jaume, pot ser interessant que escrigui una carta dirigida al mateix camí, descrivint les sensacions que va obtenir, així com tot el que va aprendre i descobrir durant aquesta experiència. Així mateix, convé que no s’oblidi d’agrair-li tot el que va viure.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts