El coneixement de l'èxit

Ens han programat creient que l'èxit és el poder i la fortuna

El coneixement de l'èxit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Moltes vegades donem per suposat conceptes i termes a la nostra vida. Pensem que allò sabem el que és, el que significa, la seva finalitat. I tal com tu penses o creus, actues i així es va formant la teva realitat. Però si veus que els resultats físics a la vida quotidiana no són els idonis per a tu, és que hi ha una problemàtica conceptual a la teva ment.

Aquest fet passa amb el concepte èxit. Realment no sabem el que és, tenim una concepció molt equivocada del seu significat, per això anem aconseguint èxits en el nostre camí, però ens sentim insatisfets. Els resultats ens perjudiquen. El motiu? L’errada en la seva significació.

La societat ens va programar la ment creient que l’èxit és la consecució de poder i fortuna en la xarxa social, per això no és així. El filòsof americà Earl Nightingale, als anys 60, va definir l’èxit com la realització progressiva d’un ideal digne. És a dir: som exitosos, tenim èxit a les nostres vides quan allò que assolim dignifica la nostra condició humana i està en relació a la nostra jerarquia de valors. Quants cops has aconseguit una fita però no reflectia els teus valors? Quantes vegades has conquerit la teva meta i després t’has adonat que no et feia tan feliç? Era perquè no tocava el teu cor, sinó que estava encaminada a la teva ment.

La personalitat pròpia

Quan desitgem un objectiu, aquest ha d’omplir la nostra identitat real, el nostre cor, que és on veritablement estan les passions i valors que ens identifiquen com a individu concret. Però hem estat tan programats des de les creences de la societat i la família que desitgem els èxits que ells ens van fer creure que eren els millors per a nosaltres.

Has de construir la teva personalitat pròpia, conèixer-te, saber qui vols ser de veritat, entendre quins valors i passions et fan ser una persona única en aquest univers, i des d’aquest coneixement desitjar èxits que satisfacin el teu cor, i no la teva ment, el lloc on hi ha els programes mentals del condicionaments culturals i familiars de l’entorn.

Exercici a fer

Recorda els èxits de la teva vida i reflexiona si han estat èxits des de la ment o des del cor, si t’han dignificat o no. Et proposo que escriguis en un full els valors i principis que formen la teva identitat personal i tria cinc èxits a complir els pròxims sis mesos de la teva vida.

tracking